1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İlde deprem toplantısı

Bursa Valisi Nihat Canpolat, deprem konusunda sadece mahalli idarelere değil, toplumun her kesimine sorumluluk düştüğünü söyledi.
 
Bursa Valiliği'nde yapılan toplantıda, okul, spor salonları ve hastanelerin güçlendirilmesi ele alındı. Bunu, kurum müdürleriyle yapılan rutin toplantılardan biri olduğuna dikkat çeken Vali Nihat Canpolat, "Okullar, hastaneler ve spor salonlarının durumlarını gözden geçirdik. Afet anında kullanılacak spor salonlarını ele aldık. Afet Yönetim Merkezi'nin taleplerini dinledik. Yapılara gereken hassasiyeti gösteriyoruz.
Bazı okulların hasarlarını daha önce tespit ederek, gerekenleri yaptık. İlgili bakanlığın talimatıyla Bursa'daki 1., 2., 3. derecede riskli bulunan okulları tespit ettik. Şu anda 1. ve 2. derece hasarlı okullarda sıkıntı yok. Okullarımızın gerekli onarımlarını yaptık. Zemin etüdü yapılmadan inşa edilen binalar sonradan sıkıntıya yol açıyor. Yıkım kararı almak cesaret istiyor, ama asıl cesaret isteyen, bu okullara çocuklarımızı yollamaktır. Bir çocuğumuzun canı bir binanın yıkılmasından daha önemlidir" dedi.
 
Deprem konusunda toplumun tüm kesimlerine sorumluluklar düştüğünü ifade eden Vali Canpolat, "Deprem, sadece valilik, kaymakamlık ve belediyelerin tedbir alacağı bir konu değil. Bu konuda toplumdaki herkese görev düşüyor. Biz gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşların da binalarının durumunu gözden geçirmesi gerekiyor. Toplumumuz deprem sigortası yönünden tembel kalıyor. Vatandaşlarımız da kendi can güvenliğini düşünerek hareket etmeli. Yerel yönetimlerimiz de gerekli denetimleri yapmalı. Bina ruhsatı olmayanlar evine giremez" diye konuştu.
 
İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tunçak ise, kendilerine düşen görev varsa yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti. Tunçak, bazı sivil toplum örgütlerinin yerel yönetimlerden yeterli kaynağı alamadıklarıyla ilgili iddialar üzerine ise, "Sivil toplum örgütleri Bursa'da edilgen yapıdan etken yapıya geçmelidir. Çalışmalarıyla ilgili problem varsa ilgili makamlara iletilmeli ve çözüm aranmalıdır. Şu anda Bursa'da İl Genel Meclisi'nin ne iş yaptığını bilmeyen sivil toplum örgütleri var. Toplantılarımıza gelsinler ve uzmanlık alanlarına giren konularda bize yol göstersinler ve bizden gereken desteği istesinler. Biz İGM olarak sivil toplum örgütlerinin yanındayız" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 18:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?