6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İlk 3 istasyon haziranda açılacak

BURSARAY'IN ÜNİVERSİTE HATTINDA İLK 3 İSTASYON HAZİRANDA AÇILACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaray'ın üniversite hattında ilk 3 istasyonda deneme seferlerine 3 ay içinde başlayacaklarını belirterek, "Rayların döşenme işlemleri bitme aşamasına geldi. Elektromekanik işlemler sürüyor. Önümüzdeki yıl bahar aylarında üniversite hattını, yaz aylarında da Emek hattını açmayı hedefliyoruz. 2011 yılında Kestel hattının da temelini atıp raylı sistemi hedeflediğimiz noktalara ulaştırmak istiyoruz" dedi.

Başkan Recep Altepe, kurmaylarıyla birlikte Bursaray üniversite hattının inşaatında incelemelerde bulundu. Eline levye alıp işçilerle birlikte rayların montesini yapan Başkan Recep Altepe, hafif raylı sistemin Bursa ulaşımının çözümünde en etkili proje olduğunu hatırlatarak, "Hedeğimiz batı hattında üniversiteye bir an önce ulaşmak. Yapı Merkez firması ekipleri gece gündüz faaliyetlerini sürdürüyor. Hedefimiz Mayıs ayı içinde ilk 3 istasyonda, Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce'de işleri bitirip deneme seferlerine başlamak. Bu hedef doğrultusunda yoğun çalışma var. Rayların döşenmesi işlemi büyük ölçüde bitti" dedi.

Emirkop,Terminal ve üniversite hattının tamamlanma hedefinin de önümüzdeki yıl bahar ayları olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Üniversite hattı 2011 ilkbahar aylarında bitecek. Aynı çalışma Mudanya hattında da sürüyor. Orada gerek Korupark gerek Emek ve Renault önünde iki istasyon yapılacak. Kavşak geçişi yer altına girdiği için Besaş Kavşağı'ndaki düzenleme hafif gecikmeye sebep olabilir. Projeye son şeklini veriyoruz. Raylı sistem alttan geçtiği için kavşak inşaatına başlamak istiyoruz. Hem tekerlekli araçlar için hem de raylı sistem için sorun çözülecek. Korupark başta olmak üzere oradaki kuruluşların desteğini alırsak, gidiş gelişi düzenleyeceğiz. Emek hattı da üniversiteden 3-4 ay sonra bitecek" diye konuştu.

"KESTEL'E TEMEL 2011'DE ATILACAK, MUDANYA VE TERMİNALE METROBÜSLE GİDİLECEK"

Başkan Recep Altepe, raylı sistemi hedef noktalara ulaştırmak istediklerini kaydederek, "Bir yandan üniversite Mudanya inşaatı devam ederken diğer yandan Kestel'e ulaştırmak istiyoruz. Proje çalışmaları hızla sürüyor. Önümüzdeki yıl onun da startını vereceğiz. Bir an evvel kendi imkanlarımızla Kestel'e ulaşmak istiyoruz. Yalova Yolu Terminal ve Demirtaş Organize Sanayi bölgesi ile Mudanya arasındaki ulaşımı da bölünmüş yol çalışması başlatarak metrobüsle sağlayacağız. Ondan sonra gerekirse buralara da raylı sistemi götüreceğiz" şeklinde konuştu

"KIŞIN ÇETİN GEÇMESİ ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRDI"

Bursaray Üniversite ve Emek hattında inşaatı üstlenen Yapı Merkezi Firması'nın Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Ramih Muştu ise, batı hattında ilk 3 istasyonun 3,5 kilometre olduğunu, Başkan Recep Altepe'ye verdikleri sözü tutacaklarını kaydederek, "Haziran ayında deneme işletmesine başlayacağız. Şu anda rayların monte işlemi bitme aşamasında. Sadece ilk 3 istasyonda değil bütün üniversite hattında her noktada çalışma var. Kışın yağışın etkili olması çalışmalarımızı zorlaştırdı. Gece gündüz çalışıyoruz. Esas işlem istasyonların elektromekanik tesisatlarının yapılması. Bunlar ince işçilik gerektirdiği için hava şartlarından etkileniyor. Özel malzemeler kullanılıyor. Zaman alıyor. Yavaş yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Ramih Muştu, Mudanya Emek hattının üniversite hattından 4 ay sonra açılacağını hatırlatarak, "Orada büyük bir kavşak inşaatı da var. Belediye orayı eş zamanlı olarak halledecek. Raylı sistem açısından her türlü trafik ihtiyacına cevap verecek tarzda kavşak düzenlemesi yapılacak. Eğer belediye vakit kaybetmeden o problemi çözerse üniversiteyle birlikte Mudanya hattını da açmayı planlıyoruz. Kavşakta vakit kaybedilmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

BURSARAY'IN ÜNİVERSİTE HATTINDA İLK 3 İSTASYON HAZİRANDA AÇILACAK
BURSARAY'IN ÜNİVERSİTE HATTINDA İLK 3 İSTASYON HAZİRANDA AÇILACAK
BURSARAY'IN ÜNİVERSİTE HATTINDA İLK 3 İSTASYON HAZİRANDA AÇILACAK
BURSARAY'IN ÜNİVERSİTE HATTINDA İLK 3 İSTASYON HAZİRANDA AÇILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 10:03:02
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 10:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?