6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İlk duruşmada tahliye

Bursa'da, yoldaki çivili tahta yüzünden çıkan ve 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan kavganın ardından tutuklu olarak yargılanan Alim A. (50), ilk duruşmada tahliye edildi.

İddiaya göre olay, geçen temmuz ayında Sıracevizler Camii önünde meydana geldi. Otomobilini evinin önüne park eden Ali G. (39), yola bırakılan çivili tahtalar yüzünden caminin lojman inşaatında çalışan Mustafa (55) ve Alim. A. ile tartıştı. Sinirlenen Ali G., evine giderek aldığı bıçakla kavga ettiği Alim ve Mustafa A. kardeşleri yaraladı. Alim A. da elinden bıçağı alarak Ali G.'yi öldürdü.

Hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan dava açılan inşaat ustası Alim A., çıktığı ilk duruşmada, cinayeti kendisini korumak isterken işlediğini söyleyerek, "Hakim bey, eğer onu bıçaklamasaydım, o beni bıçaklayıp ağabeyim gibi öldürecekti. Biz lojman inşaatında çalışırken imamın eşi tahta kurusu endişesiyle çivili kalasları yolun kenarına koymamızı istedi. Aracıyla gelen Ali G. bize küfretti, üzerimize saldırdı. Sonra evine gidip bıçak alarak ağabeyimi ve beni yaraladı.

Kendimi korumak için tahta ile eline vurdum. Düşen bıçağı aldım. Yine üzerime gelince korkutmak için bıçağı rastgele savurdum. Maksadım kendimi korumaktı. Fakat ölümüne sebep oldum. Ağabeyim de hastanede öldü. Üzgünüm. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Duruşmada öldürülen Ali G.'nin eşi Sevim G., Alim A.'dan şikayetçi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, şahısların ifadeleri doğrultusunda tutuklu sanığın tahliyesine karar verirken, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

AĞABEYİNİ BIÇAKLAYAN ŞAHSI ÖLDÜREN SANIĞA TAHLİYE
AĞABEYİNİ BIÇAKLAYAN ŞAHSI ÖLDÜREN SANIĞA TAHLİYE
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 14:12:00
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 14:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?