4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İlk talimatı Temizlik İşleri'ne verdi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi koltuğunu Uludağ İlköğretim Okulu’nun 4/B sınıfı öğrencisi Tuğçe Kan’a bıraktı.

Başkanlık koltuğuna oturan Tuğçe’nin ilk talimatı, Temizlik İşleri müdürüne oldu. Özel Kalem Müdürlüğü’nden Temizlik İşleri müdürünün bağlanmasını isteyen Tuğçe, Emek bölgesinin daha temiz hale getirilmesini istedi.

Tuğçe, ziyarete birlikte geldiği sınıf arkadaşlarına da kendisinden ne istediklerini sordu. Arkadaşları başkan koltuğunda oturan Tuğçe’yi istekleriyle terletti. Öğrenciler sınıf arkadaşlarından okullarındaki bilgisayar sayısının az olduğunu ve daha çok bilgisayar istediklerini söylediler. Tek tek arkadaşlarına söz veren Tuğçe sırasıyla, her sınıfa projeksiyon cihazı, okulun ağaçlandırılması, sıraların tek kişilik olması ve okula güvenlik sistemi kurulması istekleriyle karşılaştı. Tuğçe koltuğu bırakmadan önce arkadaşlarından aldığı talepleri Başkan Dündar’a teslim etti.

Tuğçe kısa sürede olsa başkanlık yaptığı süre içindeki açıklamalarıyla önemli bir mesajlar verdi. Çevre konusuna dikkat çeken Tuğçe, arkadaşlarından geri dönüşüme kazandırılacak çöplere özen göstermelerini istedi. Geri dönüşüme kazandırılacak her kağıdın, daha az ağaç kesilmesine sebep olacağını söyleyen Tuğçe, “Böylece daha yeşil, daha güzel bir şehirde yaşayabiliriz” dedi.

Mustafa Dündar ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu verdiği Tuğçe’ye ve sınıf arkadaşlarına belediyenin yayınlarından armağan etti. Öğretmenlere çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılmasının çok önemli olduğunu hatırlatan Dündar, “Ders kitapları dışında mutlaka kitap okumalısınız” diyerek çocuklara nasihatte bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?