6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İlk uçak Üsküp'e indi

BURSA'DAN ÜSKÜP'E İLK UÇAK YOLCULUĞU MUTLULUĞU...

Bursa Yenişehir Havaalanından Makedonya'nın Üsküp şehrine düzenlenen ilk uçak seferi başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Bursa Yenişehir Havaalanında, Vali Yardımcısı Ziya Güler, Bursa CHP Milletvekili Kemal Demirel, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Yenişehir Kaymakamı Samet Erçoşkun, Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Bayraktar, Yenişehir AK Parti İlçe başkanı Nazif Tuna, RUDEF Başkanı Şuayip Toprak, sivil toplum örgütleri, oda başkanları işadamları tarafından düzenlenen törenle uğurlanan ilk uçak, 14:30 sıralarında kalkaraka 16:00 sıralarında Üsküp Uluslararası Havaalanı indi.

 

İTFAİYE SU SIKARAK KARŞILADI

Bursa'dan ilk olarak düzenlenen sefer sebebiyle Makedonyalılar, uçağı itfaiye aracıyla su sıkarak karşıladılar. Çakalıoğlu Yönetin Kurulu Başkanı Ali Çakalıoğlu, "Doluluk oranlarını yakalarsak bu uçuşlar haftada 2 gün sürecek. Balkanlarla Bursa arasındaki ilk köprünün temellerini bugün atmış oluyoruz. İnşallah bu süreç devam eder" dedi.

Üsküp havalimanında konuşan RUDEF Başkanı Şuayip Toprak ise "Bugün hayal denilen şeyi gerçekleştirdik. Bugün Üsküp'teyiz. Buradaki soydaşlarımız çok mutlu. Artık ticari ilişkileri geliştirmek için fırsatlar olacak buralarda. Bu vesileyle biz çok mutluyuz. Muhteşem bir kardeşlik bağı atılmış oldu" diye konuştu.

Heyet, indikten sonra ilk iş olarak otobüsle Üsküp sokaklarını dolaşarak şehir turu attı. Daha sonra Üsküp kalesi ziyaret edildi. Heyet, ziyareti iki saatte tamamladıktan sonra Bursa'ya geri döndü.

BURSA'DAN ÜSKÜP'E İLK UÇAK YOLCULUĞU MUTLULUĞU...
BURSA'DAN ÜSKÜP'E İLK UÇAK YOLCULUĞU MUTLULUĞU...
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 13:32:05
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 13:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?