2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

İlköğretim okulunu yaktılar!

OKULUN BÜTÜN SINIFLARINI DAĞITIP, ATEŞE VERDİLER

Bursa'da bir ilköğretim okuluna giren iki zanlı, öğretmenlere ait dolapları levye ile açarak dağıttı. Bununla yetinmeyen şahıslar okulu yakarak kaçtı.

Olay, merkez Yıldırım ilesi Yavuz Selim Mahallesi Haşim İşcan İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre akşam saat 22.00 sıralarında pencerelerin demir korkuluğunu leyve ile kopartan iki şahıs, sınıfları gezmeye başladı. Öğretmenlerin kullandığı dolapları açarak dağıtmaya başlayan zanlılar camlarıda kırdı. İki dosyayı aldıkları tespit edilen zanlılar 3. katta bulunan bir sınıfı yakarak kaçtı. İçeride ışıkların yanıp söndüğünü fark eden mahalle sakinleri polise haber verdi. Hırsız ihbarı ile olay

yerine gelen emniyet güçleri, okulun yandığını fark etti. Okul içerisinde arama yapmak isteyen polis, yoğun duman sebebiyle okula giremedi. Polis, okul içersinde çıkan yangına müdahale etmesi için itfaiye ekiplerine haber verdi. Zanlıların içeride olması ihtimaline karşı da olay yerine 112 Acil Sağlık Ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri okulun 3. katına merdiven uzatarak yangını söndürdü.

Polis, yangının söndürülmesi ile okul içerisinde arama yaptı. Genç oldukları öğrenilen şahısların okul içindeki camları kırdıkları ve okulun mallarına zarar verdikleri görüldü. Polis, görgü tanıklarının verdiği ifadeler doğrultusunda hırsızları yakalamak için geniş çaplı arama başlattı. Olay Yeri İnceleme Ekipleri de okulda parmak izi tespit çalışması yaptı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

OKULUN BÜTÜN SINIFLARINI DAĞITIP, ATEŞE VERDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2011 Pazartesi 14:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?