3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İller Bankası kesenin ağzını açtı

İLLER BANKASI BURSA İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İller Bankası'ndan 230 milyon TL'lik kredi ile belediye hizmet binası, yeni stadyum, Bursaray Kestel etabı ve gerekli kamulaştırmaların startını verecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, mali tablosunun düzenli olması ve kredi borçlarını zamanında ödemesi sayesinde İller Bankası'ndan uzun vadeli ve düşük faizli kredi almayı başardı. Bursa'yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek için hazırlanan 800'ün üzerinde projenin startını veren Büyükşehir Belediyesi, yatırımlar için en uygun kaynağı İller Bankası'ndan sağladı. Hafta içi İller Bankası Bölge Müdürü ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, düzenli geri ödemeleri

sayesinden İller Bankası'ndan çok avantajlı bir kredi almayı başardıklarını söyledi. Altepe, normalde geri ödemesi 5 yıl olan kredilerin düşük faizle 15 yıl vadeye uzatıldığını söyledi.

 

DEV YATIRIMLAR START ALIYOR

İller Bankası'ndan alacakları 230 milyon TL'lik kredinin 120 milyon TL'sinin Bursaray Kestel etabı, 40 milyon TL'sinin yeni stadyum, 40 milyon TL'sinin belediye hizmet binası ve 30 milyon TL'sinin de gerekli kamulaştırmalar için kullanılacağını dile getiren Altepe, "Stadyumu Büyükşehir kasasından önemli bir kaynak aktarmadan kent dinamiklerinin destekleriyle yapmayı hedefliyoruz. İller Bankası'ndan stadyum için alacağımız krediyi, bağlantı yollarının açılması ve çevre düzenlemeleri için kullanacağız"

dedi.

Kredinin İller Bankası'ndan alınmasının uzun vade ve düşük faiz avantajının yanında projelerde zaman kaybını da önleyeceğini dile getiren Altepe, "Uluslararası kredilendirme kuruluşlarından alınan kredilerde çeşitli sorunlarla karşılaşıyorduk. Projenin uygulama safhasına zaman zaman müdahil oluyorlardı ve işler uzuyordu. İller Bankası sayesinde işlerin nasıl ilerlediğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Altepe, Büyükşehir'in bütçesi oranında borçlanabileceği rakamın belli olduğunu, ödeme gücünün üzerinde borçlanmaya zaten bakanlığın izin vermediğini sözlerine ekledi.

İLLER BANKASI BURSA İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI
İLLER BANKASI BURSA İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI
İLLER BANKASI BURSA İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 11:32:04
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 17:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?