6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İmam öğrencisini hastanelik etti

İMAMIN ÖĞRENCİSİNİ DÖVEREK HASTANELİK ETTİĞİ İDDİASI

Bursa'da bir imamın, Kur'an-ı Kerim dersi almaya gelen öğrencisini, cami mikrofonuyla şarkı söylemesi sebebiyle döverek hastanelik ettiği öne sürüldü.

İddiaya göre, olay, merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi Hacı Hasan Camii'nde meydana geldi. Camide açılan Kur'an-ı Kerim kursuna giden 11 yaşındaki Engin Bulut ve mahalleden arkadaşları, öğle namazından sonra derse girdi. Çocuklar, cami hocasının dalgınlığından faydalanarak cami mikrofonu ile oynamaya başladı. Ezan okunan ve duaların yapıldığı mikrofondan Kürtçe "Şemmamme" parçasını söylediği ileri sürülen Bulut'u, cami imamı Muammer Y. ilk önce uyardı. Ancak uyarılara aldırış etmeyen çocuğun hoca tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Hızını alamayan imamın, Bulut'un dudağını patlatarak 2 dişini kırdığı öne sürüldü. İmamdan meydan dayağı yiyen Bulut'un Muammer Y.'ye, "Seni babama söyleyeceğim" demesi üzerine sinirlenen imam, yeniden çocuğu dövmeye başladı. Bulut'u imamın elinden ise cami cemaati kurtardı. Yaralanan çocuk, olay yerine gelen ambulansla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olaydan sonra Engin Bulut'un babası Rasim Bulut ise soluğu Yavuz Selim Polis Karakolu'nda aldı. Baba Bulut, camide mahallenin çocuklarına ders veren ve oğlunu dövdüğü iddia edilen cami hocası Muammer Y.'den şikayetçi oldu. Cami imamının çocuğunu dövmesini hoş karşılamayan baba Bulut, "Çocuğumla ilgili şikayetleri gelip bana söyleseydi ben zaten gereken cezayı verecektim. Biz çocuğumuzu okul tatil olduktan sonra camiye gitsin Kur'an okusun diye gönderdik. Bugün 10 çocuk derse gitti. Daha sonra bana telefon geldi, hocanın oğlumu dövdüğünü ve hemen eve gelmemi söylediler. Çocuk ne kadar haksız olsa bile bir hocanın çocuğa o şekilde davranmaması lazımdır" diye konuştu.

Bulut'un akrabalarından Abdullah Bulut, cami imamının daha önce de başka bir öğrenciyi dövdüğünü ve bu çocuğun da gözlüklerinin kırıldığını öne sürdü. Vatandaşlar böyle imam olur mu diye serzenişte bulundu.

Cami hocasına tepki gösteren Bulut'un yakınları, daha önce Bursa Müftülüğü'ne imamın değiştirilmesi için başvuru yaptıklarını ancak bu isteklerinin kabul görmediğini söyledi.

Camide görevli Mehmet Demir ise, çocukların cami mikrofonunu alıp cami içinde şarkı söylediklerini belirterek, "Cami imamı çocuklara, 'Bu aletleri bozmayın' demiş ancak çocuklar camide şarkı söyleyerek oyun oynamaya devam etmişler. Bunun üzerine imam, çocuklara tokat atmış. Tokat yiyen çocuklardan biri kapıya çarpmış. Bunun üzerine çocuk hocaya, 'Seni babama söyleyeceğim' demiş. Sinirlenen imam bir tane tokat daha atmış" dedi.

Rasim Bulut'un şikayeti üzerine imamın Hacı Hasan Camii'nin yanında bulunan evine giden Bursa Emniyet Müdürlüğü Yıldırım Araştırma Bürosu ekipleri, imamı karakola getirerek ifadesine başvurmak istedi. Ancak imam, Bulut'un yakınlarından korktuğu için evinden çıkamadı. Muammer Y.'nin, ifadesinde öğrencisini hastanelik edecek kadar dövmediğini, kapı koluna çarparak o halde geldiğini söyleyerek kendini savunmaya çalıştığı öğrenildi.

İMAMIN ÖĞRENCİSİNİ DÖVEREK HASTANELİK ETTİĞİ İDDİASI
İMAMIN ÖĞRENCİSİNİ DÖVEREK HASTANELİK ETTİĞİ İDDİASI
İMAMIN ÖĞRENCİSİNİ DÖVEREK HASTANELİK ETTİĞİ İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 10:33:01
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 17:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?