7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İmamlara güzel kur'an okuma kursu

Bursa'da, güzel Kur'an-ı Kerim okuma kursunu tamamlayan 19 imam törenle belgelerini aldı. 

İhsaniye'deki Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi'nde 2.'si düzenlenen tashih-i huruf kursuna katılan imam ve hatipler, 7 ay boyunca makam, hitabet, ses terbiyesi konularında eğitim gördü. Bursalı şef Erdinç Çelikkol'un da ders verdiği imamlar, güzel Kur'an-ı Kerim tilaveti konusunda eğitimlerini tamamladı. 

İmamlar adına konuşan Lütfi Taşcı, din görevlisi olmanın çok zor bir görev olduğuna dikkat çekerek, "Kardan daha beyaz olmak durumundayız. Meslek olarak baktığımızda ise Peygamber Efendimizin makamında görev yaptığımızı düşünüyorum. Güzel Kur'an-ı Kerim okuma kursumuzda dünyevi ve uhrevi çok değerler kazandık. Evlerimize bereket geldi. Huzur geldi. Kur'an-ı Kerim okuma yarışmalarında dereceye giren bütün hafızların tashih-i huruf mezunu olmaları dikkat çekiyor. Mırıldanışımız ve kıpırdanışımız değişti" diye konuştu. 

Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Sarıkaya da, Bursa'da 2004 yılında hizmete giren merkezde 2 bin 500 din görevlisinin eğitimden geçtiğine dikkat çekerek, "Merkezimizde yabancı dil, Arapça gibi birçok kurs peşpeşe açılıyor, tamamlanıyor. Önümüzdeki dönemlerde güzel okuma konusunda daha geniş bir yelpazede görevlilerimize kurs vermek için çalışmalarımızı bütün ilçe müftülüklerimiz ile yürüteceğiz" dedi. 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er ise, Türkiye'de 80 bin camide görev yapıldığına işaret ederek, "Günde 5 vakit namaz kıldırdığımız düşünülür ise Türkiye çapında bir günde başkanlığımız 400 bin aktivite ile vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bu rakam çok büyük bir rakamdır. Sahada hizmet üreten imamlarımızın başarısı, başkanlığımızın başarısını ortaya çıkartıyor. Onun için personel eğitimine çok büyük önem veriyoruz. Kur'an-ı Kerimi bihakkın okuyamazsanız, bu durum vatandaş nezdinde başkanlığımızın başarısızlığını ifade eder. 2006 yılının Haziran ayından bu tarafa cuma hutbelerini imamlarımızın hazırlaması için karar aldık. Çünkü mahallenin gündemini imam biliyor. Onun hazırlayıp sunması çok daha etkili oluyor. Ancak 2 yıldır yüzde 80 oranında hutbelerin müftülükler tarafından hazırlanıp imamlara ulaştırıldığını görüyoruz. İmamların hutbe hazırlama oranı yüzde 44'te kalıyor. Biz bütün imamların hutbelerini hazırlayıp cemaate sunmalarını istiyoruz. Ancak müftülükten gelen hutbeyi bir defa bile okumadan çıkan imamlarımız var. Müftülüklerin yüzde 80'inde ise eski hutbeler tekrarlanıyor. Bunları takip ediyoruz. İmamlarımızın kendilerini geliştirmeleri için her türlü imkanı kullanıyoruz. Hac ile alakalı eğitimlerde, uydu üzerinden bütün il müftülüklerine bağlanıp teknolojik imkanlarla toplu eğitim yapıyoruz. Diyanet televizyonunun kurulması için çalışıyoruz. Köyde tek başına hizmet verip eğitime gelemeyenleri de içine alacak şekilde kapsamlı teknolojik eğitimleri bütçe imkanlarımız el verdiğince geliştireceğiz" diye konuştu. Kursiyerlere daha sonra tek tek sertifikaları dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 20:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?