3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'İmkansız periler' Bursa'da tanıtıldı

Metro Group ve satış şirketlerinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile iş birliği içinde yürüttüğü 'Metro Group'un Çağdaş kızları' projesi kapsamında hazırlanan 'İmkansız periler' adlı belgesel ve kitap Bursa'da tanıtıldı.

Eğitim masrafları üstlenilen bin kız öğrenci içinden en başarılı olanlarını il il gezerek ziyaret eden METRO Group Türkiye Temsilcilik Ofisi çalışanları, eğitim gören genç kızların hayat hikayelerini hem belgesel hale getirdi, hem de amatör bir ruhla kaleme aldı.

Çelik Palas Otel'de, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyelerinin de katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Metro Group çalışanı Seda Sunat, Muş'ta 100 kız çocuğunun eğitim masraflarının üstlenilmesiyle başlayan projenin, bin kız çocuğunun eğitim masraflarının karşılanmasıyla devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin 10 farklı şehrinde destek verilen kız çocuklarına kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimlerine de destek verildiğini belirten Sunat, "Hazırlanan kitaplardan 4 tane satın alınarak bir kızımızın 1 aylık eğitim masrafı karşılanabiliyor. Bu kampanyada herkes yer alabilir. Ne yazık ki Türkiye'de kız çocuklarının ortaöğretim gitme oranı yüzde 45 iken, bu oran İran ve Mısır'da yüzde 70 seviyesindedir. Projeye herkesin sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Projeden yararlanan Karacabey'den 8. sınıf öğrencisi Naime Şükraneroğlu ve Fehime Şükraneroğlu, proje sayesinde ufuklarının açıldığını, geleceğe daha güvenle baktıklarını ifade etti. Doktor olmak isteyen Şükraneroğlu kardeşler, herkesin projeye destek çıkmasını istedi

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 13:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?