6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İmralı balık gölüne döndü

İMRALI BALIK GÖLÜNE DÖNDÜ

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, güvenlik tedbirleri sebebiyle avlanma yapılamayan terörist başı Abdullah Öcalan'ın hükümlü bulunduğu İmralı Adası'nın balık gölü haline geldiğini söyledi.

 Başkan Aktürk, ilçe sahilindeki İmrali İrtibat Bürosu'nun kaldırılacağını ve halka açılacağını da söyledi.

Mudanya sahillerinin ve deniz canlılarının koruma altına alınması için hayata geçirilecek olan "Bizim Denizimiz" adlı yapay resif projesi kapsamında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, İmralı Adası ve çevresinin balık gölü haline geldiğini belirtti. Bunun, o bölgede uygulanan güvenlik tedbirleri sebebiyle avlanma yapılmamasından kaynaklandığını ifade eden Başkan Aktürk, "Bizim oluşturacağımız resifler, o bölgede yapılmaması gereken avlanma tedbirini de beraberinde getirecektir" dedi. Başkan

Aktürk, ilçe sahilindeki İmralı limanının yeniden halka ve turizme açılacağının müjdesini verdi.

Mudanya'daki balık çeşitliliğinin artması, bölgenin ekonomik yönden canlanması ve dalış turizminin gelişmesi için son derece önemli olan proje kapsamında deniz dibindeki doğal dengenin yeniden oluşturulmaya çalışılacağını ifade eden Başkan Aktürk sözlerini şöyle sürdürdü: "Denize bırakılacak ve denizdeki küçük canlıların, balık ve diğer su altı canlılarının barınabilecekleri yapay resiflerle, su altındaki ekolojik denge kurularak yaklaşık 2 yıl içinde bu resiflerde canlıların doğal ortam oluşturulması

sağlanacaktır. Mudanya'da uygulanacak olan bu projeyle 150 adet beton blok denizin dibine bırakılarak doğal denge kurulmaya çalışılacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 11:52:02
Güncelleme :18 Aralık 2010 Cumartesi 13:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmethayri IP: 85.103.222.xxx Tarih : 18.12.2010 20:00:07

Mudanya belediye başkanı ilk önce seçimlerde ilçe halkına vaat ettiklerini yerine getirsin de ondan sonra İmralıya ve denize el atsın.Yazık güzel Mudanya,nın onunla geçen onca yıllarına.