6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İnalcık'a fahri hemşehrilik beratı

TARİH ÇINARI İNALCIK'A FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI

Ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir ve kültür hayatına verdiği katkılardan dolayı 'fahri hemşehrilik' beratına layık görüldü.

Heykel'deki tarihi belediye binasında gerçekleştirilen törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Altepe, Prof. Dr. İnalcık'ın Türk tarihinde önemli bir yeri olduğunun altını çizdi. Fomara Meydanı'ndaki Osman Gazi heykelinin yenilenmesinde İnalcık'ın büyük emekleri olduğunu vurgulayan Altepe, "Tarih deyince akla ilk Prof. Dr. İnalcık gelir.

İnalcık, bize her zaman tarih alanında yol gösterici oldu. Bize önemli miraslar bırakıldı. Biz de şehir yöneticileri olarak bunlara sahip çıkacağız. Bursa tarihi bir şehir. Bursa'nın her sokağı için ayrı ayrı kitap yazılabilir. İnalcık hocamız bize birçok faaliyetin yapılmasında öncülük etti. Kendisine bugün fahri hemşehrilik beratını takdim edeceğiz" dedi.

Vali Yardımcısı Usta, Prof. Dr. İnalcık'ı sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın tanıdığını belirterek, İnalcık'ın eserlerinin araştırmalarda referans olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, İnalcık'a fahri hemşehrilik beratını takdim etti. Beratı alırken, 'Ben şimdi Bursalı mı oldum?' diyen İnalcık'a, Altepe, 'Siz zaten Bursalıydınız' diye karşılık verdi.

İnalcık, Bursa'ya ailesiyle 1924 yılında geldiklerini söyledi. 8 yaşında Bursa'ya geldiğinde Abdulmecid'in halife olduğunu dile getiren İnalcık, Bursa'nın hayatında çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti. İnalcık, "Bursa benim için çok kıymetli bir şehir. Bursa tarihini hep araştırdım. Osmanlı döneminde dünya ticaretinin merkezi olan Bursa, o özelliğini hala taşıyor. Bursa'da bulunmam çok manidar bir tesadüf. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği berat dolayısıyla çok minnettarım. Bursa'ya ve

Bursalılar'a teşekkür ederim" diye konuştu.

TARİH ÇINARI İNALCIK'A FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI
TARİH ÇINARI İNALCIK'A FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI
TARİH ÇINARI İNALCIK'A FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 15:28:03
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 17:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?