3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İnanılmaz kürtaj pazarlığı

Bursa'da 5-6 aylık hamile kadınlara 30 bin lirayı bulan fiyatlara yasa dışı kürtaj yaptığı öne sürülen doktorun müşterileriyle pazarlığı kalem kameraya kaydedildi.

Vatandaşın ihbarıyla operasyon düzenleyen jandarma ekiplerince mahkemeye sevk edilen 75 yaşındaki kadın doğum uzmanı tutuklanırken, yanındaki hemşire ve sekreteri kefaletle serbest bırakıldı.

Bursa'da yasal olmayan kürtaj yaptığı öne sürülen doktor, ihbar sonrası teknik takibe alındı. Kürtaj yaptıracağını söyleyen vatandaşın ihbarıyla yakalanan ve şimdiye kadar 20 kişiye yasal olmayan kürtaj yaparak yüklü miktarda para aldığı belirlenen doktor Ali M. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yanındaki emekli hemşire H.D. ve sekreter S.Ö. ise kefaletle serbest bırakıldı.
Operasyon için harekete geçen jandarmanın savcılık izniyle dinlediği telefon görüşmelerinde şifreli konuşan doktor ve çalışanlarının, kürtaj için, "Tül perde dikilecek", kızlık zarı dikmek için ise, "Düğme dikilecek" gibi ifadeler kullandığı belirlendi.

Bir vatandaşın kalem kamerayla kaydettiği kürtaj pazarlığında ise yaşlı doktor kapıyı 14 bin liradan açıyor. 4,5-5 aylık gebeliği sonlandırmak için normalde 14 bin lira aldığını söyleyen doktor, daha önce gelen vatandaşla yapılan pazarlık sonucu fiyatı 10 bin liraya indiriyor. Vatandaş parayı bulabilmek için arkadaşının otomobilini sattığını söylerken, doktor ise, "Dün birisi geldi, 30 bin lira verdi" diyor.
Yaşlı doktor, gebelik süresi ilerledikçe kendisinin riske gireceğini, fiyatın da artacağını söylüyor. Bebeğini aldırmak isteyen hamile kadın eğer daha önce doğum yaptıysa pazarlık rakamı daha da düşüyor.
Vatandaşın çektiği görüntülerde paraları sayan sekreter, yaklaşık 4 bin lira depozito veren vatandaşın parayı akşam 22.00'ye kadar tamamlayamaması halinde kürtajın gerçekleşmeyeceğini söylüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 14:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru1621 IP: 78.176.204.xxx Tarih : 10.07.2009 09:20:24

ismail şerefoğlu adında bir  doktorumuzda aynı şekilde geçen sene intehar etmişti,bence bu doktorların değil zina ile hamile kalanların,ve pişman olmak için o doktorlara gidenlerin,çaresizlik içinde bu doktorlara gideceklerine bence yaptıkları şeyin bedelini kendileri ödemeli,aile ve yuvasından hamile kalan zaten kürtaj olmaz,bedelini ufacık bebelere  ödetmeleri doğru değil,kadın pişman olacağı ilişkide bulunmamalı ve hamile kalmamalı ,doktorlarda mesleklerinden olmamalı,ve mesleğim gidecek diye intahar girişiminde bulunmamalı....allah bilir nasıl gidipte yalvarıyorlardır doktorlara bir hata yaptım diye,yazık diyorum,ordan burdan hamile kalıp doktorları mesleğinden edicek noktaya getireceğinize bence kendinize hakim olunuz....