3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İncir güzelleri seçildi

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Ovaakça'da , 10.'su düzenlenen incir festivali renkli görüntülere sahne oldu. Yağlı güreşlerde boy gösteren pehlivanlar hünerlerini sergilerken, 25 köyden 100 üreticinin katıldığı incir yarışmasında jüri üyeleri en güzel inciri belirlerken zorlandı.

Bursa'da geleneksel incir festivali çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Yağlı güreşlerin ve incir yarışmasının yapıldığı fesitvale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ovaakça Festival Alanı'nda bu yıl 10.'su düzenlenen incir festivalinde ilk önce 9 boyda 130 güreşçi er meydanında karşılaştı. Yaklaşık 3 saat süren güreşin ardından 10 başpehlivan, rakiplerini mağlup etmek için çaba sarf etti.

Festivalin en renkli etkinliği ise incir yarışmasıydı. Çevre köylerden gelen 100 üreticinin özel olarak ürettiği incirlerin en güzeli seçildi. Jüri üyeleri en güzel inciri seçerken zorlandığı gözlendi. İncirin içerisindeki renge ve dokusuna göre birinci inciri belirleyen üyeler, yaklaşık 1 saat içerisinde yarışmada dereceye girenleri açıkladı. Karabalçık köyünden Ahmet Esen'in incirleri jüriden aldığı 264 puanla birinci seçilirken, ikinci Avdancık Köyü'nden İbrahim Ataş, üçüncü ise Ovaakça Köyü'nden Sümeyye Demir oldu.

Festivalın hedefinin Bursa incirini dünyaya tanıtmak olduğunu söyleyen Osmangazi Belediye Başkan Vekili İsmail Kuş, dünyaya ihraç edilen incirlerin 4'te 1'inin Bursa inciri olduğunu kaydetti. Kuş, "İncirimizi dünyaya tanıtmak. Yaklaşık olarak Türkiye'de dünyanın yüzde 26 incirdi bu bölgede üretiliyor. Bunu tanıtımını vesile olduğumuz için güzel bir şenlik düzenliyoruz. Bu şenlik neticesinde şeftali ve kestane gibi incirimizi tanıtırız. Buna vesile oluruz. Gayet güzel bir şenlik oldu. Bundan sonra da devamı gelir. Kısmetse akşama da bir konserle noktalayacağız" dedi. Festival, akşam saatlerinde ünlü sanatçı Hüner Coşkuner'in konseriyle sona erecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 19:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?