6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İncirli Hamamı'nda restorasyon

İNCİRLİ HAMAMI'NDA RESTORASYON BAŞLIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, özel mülkiyette bulunan harabe halindeki tarihi eserleri kamulaştırarak şehre kazandırıyor. İncirli Caddesi'ndeki Dökümhane Hamamı'nın ardından aynı cadde üzerinde bulunan İncirli Hamamı'nı da kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacak.

Bursa'yı bir tarih başkenti kimliğiyle Türkiye vitrinine çıkarmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarını merkeze bağlı tüm ilçelerde de hızla sürdürüyor. Yıldırım ilçesi sınırlarındaki İncirli Caddesi'nde bulunan ve Osmanlı döneminde yapılan Bursa'nın en büyük hamamlarından biri olan Dökümhane Hamamı'nın mülkiyetini alarak restorasyon çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, aynı cadde üzerinde bulunan İncirli Hamamı'nı onaracak. Kamulaştırmanın ardından İncirli Hamamı'nın mülkiyetini alan Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarına kısa sürede içinde başlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fenari Ahmet Paşa'nın kardeşi Alaaddin Ali Bey tarafından 15'inci yüzyılın sonlarında yaptırılan İncirli Hamamı'nda incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Projeler Koordinatörü Aziz Elbas'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altepe, "Osmanlı'nın ilk eserlerini verdiği, kentimizin tüm ana caddeleri hanlar ve hamamlarla donatılmış. İncirli Caddesi üzerinde bulunan anıtsal yapılardan biri Dökümhane Hamamı'nda restorasyona başlamıştık. Şimdi de İncirli Hamamı'na el attık. Kamulaştırma çalışmaları bitti ve tapusu Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Restorasyonla birlikte yapılacak çevre düzenlemeleriyle İncirli Caddesi de kimlikli bir hale gelecek. Burası da sosyal, kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği bir merkez olacak" diye konuştu.

Çevre sakinleri, harabe halindeki binanın ayağa kaldırılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Harabe halindeki yapının bölgenin görüntüsünü bozmanın yanında yıpranmış dokusu nedeniyle tehlike oluşturmaya başladığını belirten vatandaşlar, İncirli Hamamı'na el atan Altepe'ye teşekkür etti.

İNCİRLİ HAMAMI'NDA RESTORASYON BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 14:10:00
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 18:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?