4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İnegö'deki metruk binalar yıkılıyor

Bursa'nın İnegöl Belediyesi, ilçenin çeşitli yerlerinde bulunan ve tehlike arz eden eski ahşap evleri yıkıyor.

Anıtlar Kurulu'ndan alınan izin doğrultusunda ilk yıkım Kasımefendi Camii'nin arka bahçesinde yapıldı. Bilhassa cuma namazlarında bahçede namaz kılan ve camiye arka bahçe kapısından girip çıkan cemaat için büyük tehlike arz eden iki katlı eski ahşap ev, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Anıtlar Kurulu'ndan izin almadan bu tür binalara müdahale edilemediğine dikkat çekerek, "Tehlike arz eden eski evleri tespit ettik.

Yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaları yıkmaya başladık. İnsan gibi yapıların da bir ömrü var. İnegöl genelinde birçok kullanılmayan eski bina mevcut. Belediye olarak bu yapıların restore edilerek tekrar kazanılmasından yanayız. Ancak bunlar belediyeye ait yapılar değildir. Vatandaş da bu evlerin yıkılmasını istemekte. Yıkılan yerler geçici otopark olarak kullanılacak. Vatandaş tarafından yapılması gereken işi şu an biz yapmaktayız. Bu tür evi olanlar kendileri yıkmalı. Bu evleri restore etmek isteyenlere ise Konut İdaresi destek veriyor" dedi.

Aktaş, yıkımın Fen İşleri Müdürlüğü marifetiyle gerçekleştirdiğini, yıkımlarla ilgili röleve planını 65 bin TL ihale bedeli ile Esin Mimarlık'a hazırlattıklarını açıkladı. Aktaş, eski yapıların yıkılmasında en büyük engellin, çok mirasçı olması olduğunu sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 11:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?