2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

İnegöl, mobilyada fabrikasyona geçiyor

İnegöl Belediye Başkanı ve Modef Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, ilçede sektörün gelişimi için atölyecilikten fabrikasyon dönemine geçilmesi gerektiğini belirterek, "Ayda 80-100 takım mobilya üreten küçük işletmeler böyle giderse ayakta kalamayacak" dedi. 

Mobilya sektörünün geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Alinur Aktaş, İnegöl'ün mobilya sektöründe büyük hedefleri olduğunu belirterek, "Mobilya sektöründe uluslararası pazarlara açılan İnegöl'de imalatçıların bir bölümü hala daha atölyelerde üretim yapıyor. Artık teknoloji ilerledi ve seri imalata geçildi. Ayda 80-100 takım mobilya yapan işletmeler böyle giderse ayakta kalamayacak. Uluslararası pazarlara açılan sektörün gelişimi için atölyecilikten, fabrikasyon dönemine geçmeliyiz. Biz bu konuda yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Mobilyanın başkenti olma yolunda hızla ilerleyen İnegöl'de sektörün ilerlemesi için biz üzerimize düşen reformları gerçekleştirmek için düğmeye bastık. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bunlara en iyi örnektir" şeklinde konuştu. 

Sektörün Çin ile rekabet içerisinde olduğunu ifade eden Aktaş, kalite ve ürün çeşidiyle müşterilerinin beğenisini kazandıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 13:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?