3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İnegöl Belediye Meclisi toplandı

İnegöl Belediye Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın başkanlığındaki toplantıda 9 madde görüşüldü. İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen Fen Lisesi arsasının Mili Eğitim Müdürlüğüne devri ve Huzur Mahallesi'nde bulunan arsanın Kur'an-ı kerim kursu ve din hizmeti verilmesi maksadıyla İnegöl Müftülüğü'ne tahsisi yapıldı.

Toplantıda görüşülen bir diğer madde ise Şehitler köyünde hazineye ait 185 dönümlük arazinin kent mezarlığı yapılması konusu oldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "185 dönümlük hazine arazisini İnegöl merkezinin de faydalanacağı bir kent mezarlığına dönüştürmek istiyoruz. Bilindiği üzere İnegöl'de 6 adet mezarlık bulunuyor. Bunların rutin temizlik ve çevre düzenlemeleri belediyemiz tarafından düzenli bir şekilde yapılmakta. Ancak Kavaklaraltı ve Orhaniye mezarlığı tamamen dolmuş durumda. Mahmudiye ve İstanbullu Hasan mezarlığında ise yeterince yer bulunmamakta. Ancak baştan beri arzumuz bir şehir mezarlığımızın olmasıydı. Eskisi gibi değil planlı programlı vatandaşın bilgisayar ortamında yerini beğenebileceği ve tek elden defin işlerini halledebileceği güzel bir mezarlık lazım. Şehitler köyü muhtarı ve azaları tespit edilen yerde mezarlık yapılmasına karşı çıkmışlar, bu bölgenin orman alanına dönüştürülmesini talep etmişler. Ancak buna imkan yok. Bu yüzden Avrupa'daki gibi düzenli ve planlı bir mezarlık yaparak hem İnegöl merkezdeki vatandaşlarımız, hem de yeni İnegöl bölgesindeki ikamet edecek vatandaşlarımızın faydalanmasını düşündük" dedi.

Şehitlerde düşünülen umumi kent mezarlığının hazineden tahsis edilmesi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 10:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?