5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

İnegöl Okulları Sosyal Etkinlikler Fuarı açıldı

Kısa adı İNOSEF olan, İnegöl Okulları Sosyal Etkinlikler Fuarı törenle açıldı. Bu yıl ilk defa düzenlenen fuarda yaklaşık 60 okuldan binlerce öğrencinin birbirinden ilginç çalışmaları ve eserleri yer aldı.

İnegöl Fuar Merkezi’nde gerçekleşen törene Vali Oğuz Kağan Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın ve Muammer Subaşı ile İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş ve İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk hazır bulundu.

Fuar açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, “Yüz binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti siz gençlere armağan edildi. Bu değerli armağanı yaşatmak ve korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak siz gençlerin en başta gelen görev ve sorumluluğundadır” diye konuştu. Bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirmek için Türkiye’nin geleceği olan gençlerimizin çok çalışacağına inandığını söyleyen Şahin, “İyi yetişmiş nesiller, yönetimin her kademesinde görev yaptığında ülkemiz dünyada hak ettiği yeri alacaktır” dedi.

Sosyal etkinliklerin gençlerimizde güven ve sorumluluk duygusunu geliştirdiğini ve yeni ilgi alanları ve becerileri ortaya çıkarttığını belirten Şahin, öğrencilerinin el emeği göz nuru çalışmalarının Türkiye’de ilk defa bir fuar alanında sergilendiğini kaydetti. Fuara katılan 60 okulun idarecisi, öğretmeni ve öğrencilerini tek tek tebrik eden Şahin, “Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’nda 83 Trilyon lira ile Türkiye birincisi olan Bursa’nın katkısının tam 35 Trilyon lirasının İnegöl’den sağlanması bizlere gurur verdi. Eğitime olan destek ve ilk defa açılan bu fuarla İnegöl’ün sosyal etkinlikler konusunda da Türkiye’ye örnek olduğunun bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

“1. İnegöl Okulları Sosyal Etkinlikler Fuarı” açılışına katılan Vali Oğuz Kağan Köksal ise Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’na en çok katkıyı koyan İnegöl halkına teşekkür etti. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, bu yıl birincisini gerçekleştirdikleri fuarın tüm Türkiye’ye örnek olacağını ve bundan sonraki yıllarda da bu fuarın devam edeceğini söyledi. Öğrencilerin bir yıl boyunca el emeği göz nuru dökerek yaptıkları eserlerin bir ay süreyle İnegöl Fuar Merkezi’nde sergileneceğini belirten Başkan Alinur Aktaş, açılışa katılan Vali Oğuz Kağan Köksal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e teşekkür etti.

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:24:37
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 15:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?