1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İnegöl Terminali'nin temeli atıldı

Bursa'nın İnegöl Belediyesi'nin büyük projelerinden biri olan Cazibe Merkezi'nin ilk etabı olan terminal binasının temeli, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından atıldı.
 
Törene Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bursa Valisi Nihat Canpolat, AK Parti Bursa Milletvekilleri Faruk Çelik, Sedat Kızılcıklı, Zafer Hıdıroğlu, Mustafa Dündar, Kaymakam Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, AK Parti Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak, Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Mesçi, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Burhan Alıcı ve ilçe yöneticileri, belde belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, bazı daire amirleri, oda ve dernek başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Vehbi Koç İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Esin Çelik'in "Ben İnegöl'üm" isimli şiiri okumasının ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2.5 yıldan beri halka hizmet sınırını hiç bozmadan sürdürdüklerini, günümüzün sosyal belediyeciliğinin gereklerini yerine getirdiklerini, nüfusu 140 bine ulaşan İnegöl'ün gelişen yapısının şekillendiği yeni bir İnegöl'ü kurmak için yola çıktıklarını söyledi. Kent Merkezi, Ticaret Merkezi, Gençlik Merkezi ve Terminal'den oluşacak ve yeri itibariyle de İnegöl'ün dışarıya yansıyan uğur yoncası olacak Cazibe Merkezi için ilk etabı olan terminal binasının temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aktaş, "2 katlı olarak inşa edilecek yeni terminalimiz, otobüs peronları, otoparkları, bilet satış istasyonları, yolcu bekleme ve dinlenme salonları ve otogar yönetim odalarıyla artık modern görünümüne kavuşacak. Terminalimiz ayrıca kafesi, kuaförü, bebek bakım odaları gibi yolcuların her türlü konfor ve ihtiyacının düşünüldüğü sosyal yaşam ortamlarıyla da hizmet değerini artıracak. Terminal binamızın ardından 2007 yılında, içerisinde kupon mağazaların, alışveriş merkezlerinin, mobilya mağazalarının yer alacağı zengin bir Ticaret Merkezi'nin inşaatına başlayacağız. Ardından havuzuyla, yeşilliğiyle, otoparklarıyla, eğlence merkezleriyle çok katlı görünümden uzak geniş ferahlık sağlayacak kent merkezine başlayacağız. 2008 yılının Kasım veya Aralık ayında bu merkezin açılışını burada şölenlerle yapacağız. Her şey Türkiye'nin yükselen yıldızı, cazibesi İnegöl'üm için. Gençlerimiz ve çocuklarımız için. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.
 
AK Parti Grup Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik ise konuşmasında, Başkan Alinur Aktaş'ın attığı adımların takdire şayan olduğunu belirterek, "Bu proje bir kentsel dönüşüm projesidir. Hükümetimizin ve belediyelerimizin üzerinde durduğu önemli projelerdendir. Eskiyi yenilemektir. Bursa milletvekilleri olarak omuz omuza vererek Bursa'nın makus talihini değiştirmede azimli ve kararlıydık. Bursa'nın 4 yıl önceki durumuyla şu andaki görünümüne bakarak neler yaptığımızı görebilirsiniz. Önümüzde 1 yıl daha var ama 5 yılın yetmediğini görüyoruz. Hizmet hizmet dedik, gecemizi gündüzümüze kattık. Ülkenin bir köşesinden öbür köşesine hizmet kervanını yürütüyoruz. Bu ülkeye ve halkına hizmet etmek için gecesini gündüzüne katan bir başbakan, bakanlar ve milletvekillerimiz var. Genç Başbakanımız'ın 4 yıl önceki ve bugünkü fotoğrafına bakın, sizlere olan hizmet aşkının yorgunluğunu görürsünüz" dedi.
Seçimlere çok az bir süre kaldığına işaret eden Çelik, seçim takvimine girildiğini, çalışmaların başladığını, vatandaşların ve siyasetçilerin iyi düşünmeleri gerektiğini, AK Parti'nin yeniden tek başına hizmetlerine devam edeceğini söyledi.
 
Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in cenaze törenine de değinen Faruk Çelik, "Birkaç gün içerisinde TBMM'den karar çıkarıp Devlet Mezarlığı'na defnettik. Artıları, eksileri kendisine aittir. Bir hafta boyunca insanlar olmadık şeyler konuştular. Beyler ölülerden medet ummayın, dirilerden medet umun. Biz ölüleri iyi şeylerle yad ederiz" şeklinde konuştu.
 
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak da konuşmasında, "İnegöl'ün çok başarılı belediye başkanı, çok geniş vizyonuyla büyük projeler gerçekleştiriyor. Belediyeler artık küçük projelerle değil, büyük projelerle uğraşıyor. Bu vizyon, Başbakanımız'ın İstanbul'da başlattığı hizmetlerini Ankara'ya taşımasıyla başladı. Bizim dönemimizle birlikte yerelden hizmet dönemi başladı. Başbakanımız insanımıza ve belediye başkanlarımıza güvenerek sorumluluklar verdi. Belediyeler Yasası için görüşmeler devam ediyor, yakında çıkacak. İller Bankası belediyelerin patronuydu, bugün ise belediyeler İller Bankası ile ortaktır. Bu zihniyet değişikliğiyle 'Ben ne kadar alacağım, ne kadar kesilecek' diye düşünmüyor. 3 bin 225 belediye yüzde 40 kesilecek, yüzde 60 gelecek bunu net olarak biliyor. Bize oy veren vermeyen herkesin hizmetkarıyız. İnsanı, zamanı, parayı iyi yöneten belediye başkanlarımız, yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele eden hükümetimiz var. Belediye başkanlarımız artık büyük projeler üretiyor" dedi.
 
Atatürkçülüğün, onun emanetlerine, mirasına sahip çıkmak olduğunu da vurgulayan Özak, "Esas Atatürkçülük, ihracatı 80 milyar doların üzerine çıkarmak, okulları bilgisayar ağlarıyla donatıp gençlerin ufkunu açmak, eğitim imkanlarını, günümüzün teknolojik ve bilgi çağına uyarlayabilmektir. Çocuklara bu imkanı verirseniz ülke işte böyle kalkınır" şeklinde konuştu.
 
Özak, işsizliğin ilk kez AK Parti döneminde yüzde 11'lerden yüzde 8.8'lere düştüğünü kaydetti. İnegöl'ün sürekli gelişen bir cazibe merkezi olduğunu ve gönüllerde taht kurduğunu belirten Bakan Özak, Bursa'nın sorunlara sağlıklı yaklaşan milletvekillerine sahip olduğunu, çok şanslı, genç ve çalışkan bir belediye başkanına sahip olan İnegöllüler'in de aynı şekilde şanslı olduklarını belirtti. Bakan Özak, temeli atılan bu büyük projenin İnegöl'e, Bursa'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.
 
Konuşmaların ardından hep birlikte butona basılarak 1 milyon 649 bin YTL'ye mal olacak terminal binasının temeli atıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 17:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?