6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İnegöl'de 43 gözaltı

İNEGÖL OLAYLARINDA İKİNCİ PERDE: 43 GÖZALTI

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 29 polisin yaralandığı, emniyet ve zabıta araçlarının zarar gördüğü olaylar nedeniyle düzenlenen ikinci operasyonda 43 kişi gözaltına alındı.

Orhaniye Mahallesi'nden geçen yolcu minibüsünün sürücüsü ile buradaki bir grup genç arasında korna çalma meselesi yüzünden başlayıp, sürücünün yakınlarını alarak mahalleyi basması ile devam eden olaylarda 5 kişi bıçakla yaralandı, birçok kişi de darp edildi. Olaya karıştıkları gerekçesi ile Mehmet Şerif S., Mehmet S. ve Şenol S. gözaltına alınıp Merkez Polis Karakolu'na götürülürken, olayı duyan gençler, karakol önünde toplanarak gözaltındaki şahısların kendilerine verilmesini istedi. Kısa sürede sayıları artan kalabalığa İnegöl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli ekiplerin yanı sıra Bursa'dan gelen çevik kuvvet ekipleri de müdahale etti. Çevik kuvvet ekipleri ve panzerler olay yerine ulaştıktan sonra, polis havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Sayıları 3 bine ulaşan kalabalığın çıkardığı olaylarda iki polis ve bir zabıta aracı yakıldı, emniyet, savcı ve vatandaşlara ait çok sayıda araç ile çevredeki iş yerleri büyük zarar gördü.

Sabaha karşı kontrol altına alınan olayların ardından, emniyet ekipleri olaylara karıştıkları gerekçesi ile 13'ü çocuk 50 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen sanıklardan, aralarında 13 çocuğun da bulunduğu 37 kişi savcı tarafından serbest bırakırken, diğer 13 zanlı tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sonucunda şahıslardan 11'i tutuklanırken, 2'si serbest bırakıldı. 11 tutuklu sanık da daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

İKİNCİ PERDE: 43 GÖZALTI

İstihbarat ve güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaylara karıştıklarını tespit ettiği şahısların İnegöl merkez, belde ve bazı köylerdeki evlerine şafak operasyonu düzenledi. Bursa'dan gelen asayiş ve çevik kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyonda 43 kişi gözaltına alındı. İnegöl Devlet Hastanesi'ndeki muayenelerinin ardından İnegöl Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan şahıslar, daha sonra emniyete ait araçlarla Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan şahıslar, burada alınan ifadelerinin ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

İNEGÖL OLAYLARINDA İKİNCİ PERDE: 43 GÖZALTI
İNEGÖL OLAYLARINDA İKİNCİ PERDE: 43 GÖZALTI
İNEGÖL OLAYLARINDA İKİNCİ PERDE: 43 GÖZALTI
İNEGÖL OLAYLARINDA İKİNCİ PERDE: 43 GÖZALTI
İNEGÖL OLAYLARINDA İKİNCİ PERDE: 43 GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 10:55:01
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 13:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?