3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İnegöl'de dev Türk bayrağı

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Şahin Tepesi'ne dev Türk bayrağı asıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlenen törenle 8 metre eninde, 12 metre boyundaki dev bayrağı göndere çekti. Düğmeye basarak otomatik olarak bayrağı çeken Başkan Aktaş, Türk bayrağının 36 metre yükseklikten dalgalanışının Alanyurt Beldesi'nden bile görülebileceğini söyledi. Bayrağın, Türkiye'nin ve Türk milletinin bağımsızlığının en önemli simgesi olduğuna işaret eden Başkan Alinur Aktaş, "Türk milleti olarak bayrağımıza ve Kuran'ı Kerim'e çok önem veririz. En özel yerlerde muhafaza ederiz. Bayrağımızı, okullarda kurumlarda sürekli dalgalandırıyoruz" dedi.

Bayrağın gece karanlıkta da en uzak yerden iyi bir şekilde görülmesini sağlamak için gerekli ışıklandırmayı da yapacaklarını belirten Başkan Aktaş, "Bayrağımızın gece görünüşü çok daha muazzam olacak. Bu vatan, bu bayrak uğruna bu millet Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda binlerce şehit verdi. Bu ülkede huzur içinde, birlik beraberlik içinde yaşıyorsak ecdadımızın sayesindedir. Ecdadımıza sahip çıkarak, bıraktığı en önemli değeri, en üst noktalarda dalgalandıracağız. Ecdadımızı şükranla, minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Aktaş, esen rüzgara göre 360 derece dönme özelliğine sahip, hava şartlarından etkilenmeyen, özel paraşüt bezinden yaptırılan 96 metrekarelik bayrak ile özel alaşımdan yaptırılan 36 metre yüksekliğindeki bayrak direğinin İnegöl Belediyesi'ne 20 bin YTL'ye mal olduğunu da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 11:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?