6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İnegöl'de heyelan!

İNEGÖL'DE HEYELAN

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Paşaören köyü girişindeki yolda karların erimesi yüzünden heyelan meydana gelirken, İnegöl-Paşaören arası trafiğe kapatıldı.

Paşaören Köyü Muhtarı Ömer Bayram, yolun bir ön önce yapılması için yetkililerden yardım istedi. Bayram, 50 haneden oluşan köyde 265 kişinin yaşadığını ve geçimlerini çiftçilik yaparak kazandıklarını belirterek, "Sabah saat 06.00 sıralarında İnegöl'de kurulan cumartesi pazarında meyvelerimizi satmak için yola çıktığımızda yolun çöktüğünü gördük. Asfalt olan yol, yaklaşık yarım metre çökmüş vaziyetteydi, yaklaşık 3 saat zarfında çöküntü 1.5 metreye ulaştı" dedi.

Heyelanın devam ettiğini, zaman geçtikçe yolun daha aşağılara kaymasından endişe duyduklarını ifade eden Bayram, "Dağlardaki karların hızla erimesiyle, yol kenarında oluşan dere yüzünden köyümüz ile İnegöl arasındaki yolda kayma meydana geldi. Eriyen kar suları yolun toprak olan zeminini yumuşatarak çökmesine sebep oldu. Yol çöktüğü gibi bazı yerlerde de büyük derecede çatlaklar meydana geldi. İnegöl'le olan ulaşımımızı bir kilometre mesafedeki Süle köyü ile Paşaören köyü arasındaki toprak olan bağlantı

yolundan sağlamak zorunda kalıyoruz. Ulaşım sıkıntımız büyükvar. Heyelanlı yolun bir an evvel yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 19:10:05
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 20:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?