3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İnegöl'de kaçak yapılarla mücadele

Bursa'nın İnegöl Belediyesi, ilçenin yeni mahalleleri olan Akhisar ve Huzur mahallelerinde kaçak yapılarla mücadeleye devam ediyor.

Belediye Fen İşleri ekipleri son olarak Akhisar'da kaçak olarak yapıldığı tespit edilen binayı yıktı. Belediye olarak her türlü kaçak uygulama ile mücadele ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Akhisar Mahallesi'nde belediyeden inşaat ruhsatı almadan yapılan inşaat halindeki bir katlı yapı zabıta ekiplerimizin incelemesi sonucu tespit edilmiştir. 3194 sayılı İmar Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'müzce işlem yapılmak sureti ile Fen İşleri'ne bağlı ekipler tarafından yıkılmıştır" dedi.

Vatandaşların belediyeye başvurarak fazla maliyeti olmayan ruhsat işlemlerini yaptırmalarının kendi yararlarına olacağını belirten Başkan Aktaş, "Biz hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Ancak bunu kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için yapmak durumundayız. Hakkı ve hak sahibini korumak zorundayız. Biz bina yapacak vatandaşlara gerekli her türlü yardımı yapıyoruz, bunun için vatandaşlarımızdan kaçak yapıya yönelmemelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 12:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?