3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İnegöl'de kanlı hesaplaşma

İnegöl'e bağlı Babaoğul köyü yolu üzerindeki Kurşunlu beldesi üstü mevkiinde iki grup arasında çıkan silahı çatışmada 2 kişi hayatını kaybederken, biri ağır olmak üzere 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay saat 23.00 sıralarında İnegöl'e bağlı Babaoğul köyü yolu üzerindeki Kurşunlu beldesi üstü mevkiinde yaşandı. Fikret Kaymaz (33) ile Mehmet Korkut (34) arasındaki alacak verecek meseli yüzünden çıkan olayda Mehmet Korkut, ağabeyi Selim Korkut (43), Bursa Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğünde teknisyen olarak görev yapan İzzet Çavdar (33) ile birlikte alkol almaya başladı.

Bu sırada Fikret Kaymaz ile arkadaşları, Mehmet Korkut ve beraberindekilerin yanına gelerek, para konusunda tartışmaya başladı. Kısa süren tartışmanın ardından Fikret Kaymaz ve beraberindekilerin, Mehmet Korkut ve arkadaşlarının yanından ayrıldıkları, yaklaşık yarım saat sonra tekrar aynı yere gelip yeniden tartışmaya başladıkları, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine tarafların silahlarını çekerek, birbirlerine ateş etmeye başladıkları öğrenildi. Mermilerin havada uçuştuğu silahlı çatışma sırasında Selim Korkut, İzzet Çavdar, Mehmet Korkut ve Fikret Kaymaz yaralandı.

Yaralılar ambulans ve özel otomobil ile İnegöl Devlet Hastanesi'ne getirilirken, Selim Korkut ile Fikret Kaymaz yolda hayatlarını kaybetti. İzzet Çavdar ise Acil Servis'teki ilk müdahalenin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınırken, Mehmet Korkut acil servisteki ilk müdahalenin ardından Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayla ilgili hızlı bir çalışma yürüten İnegöl Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri, olaya karıştıkları gerekçesiyle 3 kişiyi hemen gözaltına alırken, olayla alakalı 2 adet silah ele geçirildi. İnegöl Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı İbrahim Yağız ile Üsteğmen Mustafa ve ekiplerin olay yeri incelemesi yaptıkları sırada, Bursa İl Alay Komutan Yardımcısı Albay Halil İbrahim Yaşatır, Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Erkan Sandıkçı ile İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel'de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Kurşunlu Jandarma Karakol Komutanlığı'na asker takviyesi yapılırken, olayla ilgi soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 11:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?