3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İnegöl'de paitball keyfi

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Paintball Ligi ilk ayağı İnegöl'de yapıldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden 16 takımın katıldığı turnuvada şampiyonluğu, geçen yılın şampiyonu İstanbul'dan No Name takımı elde etti. Şampiyonluk maçının ardından düzenlenen törenle dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları verildi.
Turnuvayı İnegöl Kaymakamı Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Yağız, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Asbaşkanı Tayfun Anlar, Teknik Kurul Başkanı Ali Dolan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Osman Gümüş ve İnegöl Paintball Spor Kulübü Başkanı Kadir Zerey de izledi. Turnuva ile ilgili bilgiler veren Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Paintball Branşı Basın Sözcüsü Akgün Diker, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirecek olan 2009 yılı Türkiye Paintball Ligi'nin dört ayaktan oluştuğunu söyledi. Diker, ilk ayağın İnegöl'de yapıldığını bildirerek, ligin ikinci ayağının 3-4 Mayıs tarihlerinde Ankara'da, üçüncü ayağının 13-14 Haziran tarihlerinde Manisa'da, son ayağın ise 3-4 Eylül tarihleri arasında İzmir'de yapılacağını ve turnuva şampiyonunun İzmir'de belli olacağını söyledi.

Türkiye liglerine ortalama 18-20 takımın katıldığını, İnegöl'deki ilk ayağa 16 takımın iştirak ettiğini bildiren Diker, "Turnuvalar iki gün sürmekte olup, ön eleme, eleme ve final maçlarından oluşmaktadır. Lig boyunca turnuvalarda sporcuların sağlık ve güvenlik hizmetleri Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından sağlanırken, maçlarda kullanılan boya topları da federasyon tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca federasyon paintball sporunun yaygınlaşması için bu spora yeni başlayacaklara ekipman konusunda da yardımcı olmaktadır. Paintball 110 ülkede 15 milyon kişi tarafından oynanmaktadır. Dünyadaki turnuvaların en ilgi çekeni Avrupa'da yapılan Millennium-Series'dir.

Bu turnuvaya Türkiye'den de katılan takımlarımız kendi gruplarında dereceler aldılar. Federasyonumuz, bu yıl Millennium-Series'in beşinci ayağının 16-18 Ekim tarihleri arasında Antalya'da yapılması için gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Ayrıca Türkiye 5-7 Temmuz tarihlerinde Grand Tour Güney Konferansı'na ev sahipliği yapacak olup, Türkiye Paintball Kupa turnuvası da 12-13 Eylül tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır" dedi.

İlk gün oynanan ön eleme ve eleme maçlarının ardından finallere kalan takımlar yarı finalde karşı karşıya geldiler. Yarı finalin galipleri No Name takımı ile PSX takımı şampiyonluk maçında, Joker takımı ile Panter takımı ise üçüncülük maçında karı karşıya geldiler. Poker takımını yenen Joker takımı turnuvada üçüncülüğü elde ederken, final müsabakası nefesleri kesti. Müsabakayı 2-1 kazanan No Name takımı şampiyonluk kupasının sahibi olurken, PSX takımı ise ikinciliği elde etti.

Şampiyonluk maçının ardından düzenlenen törenle geçen yılında İnegöl ayağının şampiyonu olan İstanbul'dan No Name takımının şampiyonluk kupasını ve oyuncuların madalyalarını Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Asbaşkanı Tayfun Anlar, ikinci olan Ankara'dan PSX takımının kupasını ve oyuncuların madalyalarını Kaymakam Durmuş Gençer, üçüncü olan Joker takımının kupasını ve oyuncuların madalyalarını İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Yağız verdi.

Ödül töreni sırasında desteklerinden dolayı Kaymakam Durmuş Gençer'e, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a ve turnuvaya ev sahipliği yapan İnegöl Paintball Spor Kulübü Başkanı Kadir Zerey'e plaket verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 12:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?