1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İnegöl'de şap alarmı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, şap hastalığı görülmesi üzerine hayvan pazarı 3 hafta süreyle kapatıldı. 

İnegöl'de 1 belde merkezi ile 2 köyde şap hastalığı görülmesi sebebiyle hayvan pazarı, İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararıyla 3 hafta süreyle kapatıldı. İnegöl Kasaplar Odası Başkanı Doğan Şengöz ile birlikte hayvan pazarında basın açıklaması yapan İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, Tahtaköprü Beldesi ile Çeltikçi ve İsaören köylerinde şap hastalığı ortaya çıktığını, 3285 sayılı Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu gereği pazarın kapatıldığını bildirdi. Hayvan pazarının 28 Temmuz 2006 tarihine kadar kapalı kalacağını belirten Doğru, "Kütahya, Afyon ve Burdur'da şap hastalığı görüldü. 

Havyan celepliği ve hayvan alım satımlarının yoğun olduğu bir belde ve 2 köyümüzde de hastalığa rastlandı. Hayvan sevkini engellemek, hastalığın yayılmasını önlemek için bu karar alındı" ifadelerini kullandı. 

Son günlerde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü taşıyan kene vakalarına da temas eden Doğru, bu hastalıkla alakalı halka afiş ve broşürler dağıttıklarını, şu ana kadar İnegöl'de bu yönde herhangi bir belirti görülmediğini, durumun normal olduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 14:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?