6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İnegöl'de şap karantinası uzatıldı

İNEGÖL'DEKİ ŞAP KARANTİNASI 2 HAFTA DAHA UZATILDI

İnegöl Havyan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından 15 gün önce iki köyde orta çıkartılan şap hastalığının ardından 2 köyde de vakanın görülmesi üzerine karantina süresi 2 hafta daha uzatıldı.

Yaklaşık 15 gün önce Hamzabey ve Kozluca köylerindeki bazı hayvanlarda görünen şap hastalığı sebebiyle 2 hafta süreyle alınan karantina kararı, vakanın Küçük Yenice ve Dipsizgöl köylerinde de görülmesi gerekçesiyle uzatıldı. İnegöl İlçesi Havyan Sağlığı Zabıtası Komisyonluğunda yapılan açıklamada, 3 Ağustos'ta alınan karar gereği, ilçeye hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı ve İlçe Hayvan Pazarı'nın da karantinaya alındığını belirtildi. Kaymakam Durmuş Gençer'in Başkanlığında İnegöl İlçesi Havyan Sağlığı Zabıtası Komisyonu alınan karara göre, ilçede havyan varlığının yoğunluğu, hayvan hareketlerinin yüksek olması ve bu anlamda ilçeye bağlı Hamzabey ve Kozluca köylerinde 4 hayvanda şap hastalığı görülmesi sebebiyle İlçe Hayvan Pazarı 15 gün süre ile karantinaya alınması ve kapatılması uygun görülmüştü.

Bu karar, şap hastalığının bahse konu Hamzabey ve Kozluca köyünden çıkıp çevre köylere ve İnegöl geneline yayılacağı ve hayvan varlığını kısıtlayacağı endişesiyle alınmıştı. İlçe Tarım Müdürlüğündeki 2 veteriner hekim ile birlikte 2 tekniker tarafından köylerde yapılan kontroller sonucu, Küçük Yenice ve Dipsizgöl köylerinde birer hayvanda daha şap hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine İnegöl İlçesi Havyan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından öngörülen 2 haftalık karantina süresine 2 hafta daha ilave edildi. Kkarantina süresi 10 Eylül 2010 Cuma gününe kadar uzatıldı. İnegöl Hayvan Pazarı da 10 Eylül 2010 Cuma gününe kadar kapalı kalacak.

Şap hastalığı gerekçesiyle kontrollerin sıkı bir şekilde devam ettiği, İnegöl'e bağlı 4 köyde şu ana kadar 80 işletmede yaklaşık 400 hayvanın kontrol edildiği öğrenildi.

İNEGÖL'DEKİ ŞAP KARANTİNASI 2 HAFTA DAHA UZATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 14:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?