3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İnegöl'de silahlı çatışma

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde aralarında husumet bulunan iki grup, sokak ortasında silahlı çatışmaya girdi. Olayda, ölen ya da yaralanan olmadı.
 
Alınan bilgiye göre, 2005 yılı Haziran ayında İclaliye Köyü'nde yaşanan bir olayda, şu anda köy muhtarı olan Erhan T.'nin babası Ali T. silahla vurularak öldürülmüştü. Olayla ilgili Ahmet A. ile oğlu Serbest A. gözaltına alınmıştı. 2 yıl süren mahkeme sonucunda Serbest A. ve Ahmet A., suçlu bulunarak hapse konuldu. Serbest A.'nın suçu üstlenmesinin ardından Ahmet A., 3 ay önce cezaevinden çıktı. Bu olaydan dolayı aralarında husumet bulunan Ahmet A. ile ölen Ali T.'nin kardeşi Erdal T. ve yakınları, dün akşam saat 16.30 sıralarında İnegöl çarşı merkezinde karşı karşıya geldi. Ahmet A., Cuma Mahallesi'ndeki bir kahvehaneden çıkıp 16 PA 979 plakalı özel otomobiliyle Elektrik Sokağı üzerinden Atatürk Bulvarı'na çıkmak üzereyken, 16 AB 402 plakalı özel otomobili ile Alihatipoğlu Sokağı'ndan aynı bulvara çıkmak isteyen Erdal T. ve otomobilde bulunan yakınlarıyla kavşakta karşılaştı. Bu sırada her iki taraf da silahlarını çekerek karşılıklı ateş etmeye başladı. Çatışmada her iki araca da çok sayıda kurşun isabet etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. 

Ahmet A. ile Erdal T. ve otomobilde bulunan yakınları, çatışmanın ardından kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Tüm birimlerini harekete geçiren İnegöl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Erdal T. ve yakınlarını başka bir otomobille Bursa istikametine doğru kaçarken Organize Sanayi Bölgesi kavşağında yakaladı. Kütahya Domurca Cezaevi'nden izinli olarak çıkıp İnegöl'e gelen Erdal T. ve beraberindeki 2 kişi gözaltına alınırken, olayda adı geçen Ahmet A. aranıyor.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 16:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?