6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İnegöl'de 'yanlış ilaç öldürdü' iddiası

YAŞLI ADAMIN YANLIŞ İLAÇTAN ÖLDÜĞÜ İDDASI

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, astım hastası bir kişinin devlet hastanesinde serumuna enjekte edilen ağrı kesiciden sonra fenalaşarak öldüğü iddia edildi.

Alanyurt Üçevler Mahallesi 36. Sokak'ta oturan astım ve bronşit hastası İsa Atılgan (68), önceki gün evinde fenalaşınca İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. İddiaya göre, burada muayene edildikten sonra serum takılarak müşahede altına alınan Atılgan'ın serumuna ağrı kesici eklendi. Bunun üzerine fenalaşan Atılgan, yoğun bakım ünitesine alındı. Ancak yaşlı adam yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

7 çocuk babası İsa Atılgan'ın cenazesi, Alanyurt Yeni Camii'ne getirildi. Oğulları Ali (29) ve Yaşar Atılgan'ın (42) Cumhuriyet Savcılığı'na şikayeti üzerine, kefenlenerek toprağa verilmeye hazırlanan cenaze otopsi için ailesinden alındı. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsiden sonra yeniden aileye teslim edilen Atılgan'ın cenazesi, daha sonra toprağa verildi.

İsa Atılgan'ın diğer çocukları Savcı Atılgan (34) ile Durmaz Atılgan (26), babalarının yapılan yanlış ilaç yüzünden öldüğünü iddia ederek, "Babama alerjisinin olup olmadığının sorulması gerekirdi. Sormadan serumuna ağrı kesici enjekte edilmiş" diye konuştu.

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Nizamettin Demirci, konunun savcılığa intikal ettiğini, kendilerinin de idari soruşturma başlattığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 14:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?