4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İnegöl'de 'Zaza' operasyonu

OTO HIRSIZLARINA

Edinilen bilgiye göre, şehirlerarası çalışan 'change' çetesinin yakalanması için 4 aylık fiziki ve teknik takip yapan polis harekete geçti. Pek çok oto hırsızlığı suçundan kaydı bulunan 4 kişinin; Bursa, Kütahya, Bilecik ve Kocaeli'nden izlenme rekorları kıran bir dizideki gibi özellikle çaldıkları beyaz Şahin otomobillerin şasi numaralarını hurdaya çıkmış araçlarınkiyle değiştirdikleri belirlendi. Şüphelilerin polise yakalanmamak için şasi numarası değiştirilmiş otomobilleri üçüncü kişilerin üzerine sattıkları ortaya çıktı.

"HOBİM OTOMOBİL ÇALMAK"

Çalıntı araçların şasi numaralarını İnegöl Sanayi Sitesi'nde değiştirmeye çalışan şebeke üyeleri, polisin şok baskınıyla yakalandı. 12 otomobilin ele geçirildiği "Zaza" operasyonda incelenen şasi numaraları, polisi bile şaşkına çevirdi. Gerçeğinden çok zor ayırt edilen şasi numaralarındaki ince işçilik, kriminal ekiplerini hayrete düşürdü.

Otomobil çalmanın kendisi için hobi olduğunu söyleyen Ş.A. (29) ile suç ortakları M.A.U. (28), A.Ü. (27) ve D.S. (32), "suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt kapsamında oto hırsızlığı yapmak, sahtecilik ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 11:30:03
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 18:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?