4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İnegöl'den Hollanda'ya turşu

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kulaca köyündeki kalkınma kooperatifi, Hollanda'ya salçanın ardından turşu da ihraç etmeye başladı.

800 nüfuslu Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, Hollanda'ya turşu ihracatına başladıklarını söyledi. Fabrikalarında ilk defa konservelik turşu ürettiklerini, henüz iç piyasaya sürmeden Hollanda'dan gelen heyete ürettikleri turşudan ikram ettiklerini belirten Uğur, heyetin ve beraberindeki Türk işadamlarının beğenisini kazandıklarını anlatarak, "Katkı kullanmadan ürettiğimiz salçadan sonra bu kez de hiç katkı kullanmadan tamamen organik üretimini sağladığımız turşu, Hollanda heyetinin beğenisini kazandı. Yedikçe yediler. Turşu ithalatı için talip oldular" dedi.

İlk parti olan 20 ton turşuyu birkaç gün içinde Hollanda'ya göndereceklerini kaydeden Başkan Ahmet Uğur, "Çalışan demir paslanmaz. Kooperatif olarak yeni ürünlere yöneliyoruz. Salçada, özellikle de biber ve kahvaltılık salçada bir numara olma yolundayız. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarla üretim sahamızı genişletip daha çok istihdam meydana getireceğiz. İhracat bağlantılarıyla ülkemize döviz gelecek. Ülke ekonomisine katkılarımızı devam ettireceğiz. Her şey ülkemizin kalkınması için" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 16:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?