6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İnegöl'e iki yeni okul

İNEGÖL'E İKİ YENİ OKUL

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Hamzabey köyünde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 12 derslikli ilköğretim okulu ile köylüler tarafından imece usulüyle yapılan lojman ve Mezit Köyü İlköğretim Okulu bahçesine inşa edilen 6 derslikli okul törenlerle hizmete açıldı.

Folklor gösterisi ile başlayan törende konuşan Hamzabey Muhtarı Mehmet Tüver, "Ben ilkokul mezunuyum. Ama hep keşke lise veya üniversite mezunu olsaydım diyorum. Yapılan bu güzel okul sayesinde köyümüzden öğretmenler, doktorlar ve bürokratlar çıkacak. Muhtarlık ve köy olarak okulumuzun iç tefrişatı ile 2 katlı lojman için 150 bin TL harcadık" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, Yeniyörük, Kozluca, Tokuş, Sungurpaşa ve Boğazköy'deki öğrencilerin taşımalı eğitimle Hamzabey'de eğitim gördüklerini belirterek, "Şu an 12 öğretmenle 210 öğrencimiz eğitim görmektedir. Okul inşaatına herkes destek vermiştir. Okulumuzun merkez okullarından hiç bir farkı yoktur. Hatta fazlası vardır. Merkez okullarında olmayan idareci lojmanı var. Spor salonu ile futbol sahası yapılacak. Bugüne kadar Hamzabey İlköğretim Okulu'ndan kaymakamlar, öğretmenler ve işadamları çıktı. Bundan sonra da çıkmaya devam edecektir" diye konuştu.

Hamzabey Köyü İlköğretim Okulu'nu yapımı için çok uğraştıklarını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı da, "Baraj yüzünden okul sıkıntısı ortaya çıktı. Yeni okul binası için kaynak arayışına girdik. DSİ'ye okulun yeri ile ilgili gittiğimizde evrakları bulamadılar. Çok uğraştık ve Hamzabey'in hakkını aldık. Yeni okul için prefabrik değil betonarme bir okul istedik. Bunun için de kaynak yetersizdi. İl Özel İdaresi ile bu kaynağı da sağlayarak okulumuzun inşaatına başladık. İnegöl eğitimde büyük mesafeler aldı. Milletvekili olmadan önce birçok toplantıya katıldım. O toplantılarda hep İnegöl'e bir lise ve bir özürlü okulu kazandırılması gerektiği konuşuluyordu. Milletvekili olduğumuz da ilk yaptığımız icraat İnegöl'e bir özürlü okulu kazandırmak oldu. O yetmedi, Türkiye'de ilk defa sevgi evlerini Yenice beldemizde yaptık. Birçok İlköğretim okulu ile anaokulu açtık. İnegöl'e 80 yılda 800 derslik kazandırılmıştı. Biz 8 yılda 400 derslik yaptık. 8 yılda yüzde 50 artış kaydettik. İnegöl'de bir lise düşünülürken biz 6 tane lise yaptık. Bakanlar kurulundan geçen kararla da İnegöl'e işletme fakültesini kazandırdık. Yeter ki çocuklarımız okusun istiyoruz. İnegöl er ya da geç üniversiteye kavuşacaktır. Bizler hükümet olarak eğitime en fazla kaynağı ayırıyoruz" dedi.

Daha sonra Mezit İlköğretim Okulu bahçesine yapılan ek bina hizmete açıldı.

İNEGÖL'E İKİ YENİ OKUL
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 15:14:03
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 19:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?