4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İnegöl'e işletme fakültesi açılacak

Uludağ Üniversitesi tarafından İnegöl'e işletme fakültesi açılacağı bildirildi.
180 bini aşkın nüfusu ile Bursa'nın en büyük ilçesi olan İnegöl kamuoyunun yıllardır beklediği fakülte hayali için ilk ve en önemli adım atıldı.

Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz başkanlığında toplanan Uludağ Üniversitesi Senatosu, İnegöl'e işletme fakültesi açılması teklifini kabul etti. Şu anda Uludağ Üniversitesi'ne bağlı olarak inşaat, işletme, mobilya dekorasyon, muhasebe, ithalat-ihracat, tekstil, makine, elektrik ve çocuk gelişimi bölümlerinde 1800 öğrenci ile eğitim öğretimine devam eden İnegöl Meslek Yüksekokulu kampusunda YÖK tarafından Türkiye'de açılması planlanan üç teknik eğitim fakültesinden mobilya dekorasyon bölümü yada işletme fakültesi açılması konusu uzun zamandan beri İnegöl kamuoyunun gündemini meşgul ediyordu.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı'nın ısrarla takip ettiği, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç.Dr. Yahya Işık'ın destek verdiği konu U.Ü. Senatosuna sunuldu ve gözlerin çevrildiği senato beklenen kararı aldı. İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Senato üyesi Yard. Doç. Dr. Yahya Işık'ın da katıldığı, Rektör Mete Cengiz başkanlığındaki toplantıda, İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Halis Ertürk, U.Ü.'ye bağlı İnegöl'de işletme fakültesi açılması teklifini senatoya sundu. Senato üyelerine İnegöl ve İMYO Yerleşkesi hakkında bilgiler verilmesinin ardından teklif oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.

İnegöl'de işletme fakültesi açılması için atılan ilk ve en önemli adımın ardından, senatonun kararı YÖK'e, Milli Eğitim Bakanlığına ve Bakanlar Kuruluna sunulacak.
Fakülte için yer ve bina sıkıntılarının olmadığını dile getiren Kızılcıklı, "Bundan sonraki adımların TBMM'de takipçisi olacağım. Senatonun aldığı karar bizim için temel teşkil etmiştir. İnegöl, nüfusu ve ekonomisiyle Fakülteyi hak etmektedir. Açılması için ilk adımı atılan Fakülte şehrimize sosyal ve kültürel anlamda da zenginlik kazandıracaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 14:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?