6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İnegöl'e modern cazibe merkezi

İNEGÖL'E MODERN CAZİBE MERKEZİ

İnegöl Belediyesi'ne ait eski Perşembe Pazarı'nın bulunduğu 72 dönümlük alanda yap işlet modeliyle yaptırılan cazibe merkezinin temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, İTSO Başkanı Metin Anıl ile çok sayıda davetli katıldı. Cazibe merkezinin 30 yıllık kullanım hakkını 10 milyon 500 bin TL'ye alan Kırcalı A.Ş'nin yönetim kurul başkanı Alaattin Kırcalı, "1960 yılından bugüne kadar sektörde elde ettiğimiz tecrüberimizin bir devamı olacak olan cazibe merkezi İnegöl'e büyük katkı sağlayacak. Cazibe merkezinin tamamlanması ile bu alan için verilen kararın ne kadar doğru olduğu ortaya çıkacak. 2001 Mayıs ayında tamamlanarak hizmete girmesini planladığımız cazibe merkezi ilçeye hareket getirecek" dedi.

Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, İnegöl'ün eğitimden sağlığa kadar her alanda hızla geliştiğini ifade etti. Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, yaptığı konuşmada, "İnegöl'ün en önemli sosyal projlerinden birisi olacağına inandığım cazibe merkezi, Ankara yolunun kenarında, mevcut İnegöl, yeni İnegöl ve Alanyurt'un arasında merkezi bir mevkidedir. Cazibe merkezi İnegöl'ün en stratejik noktasında yapılmaktadır. Eski Perşembe Pazaryeri, eski terminal, hal ve tahıl binası ile Cennet Aile Çay Bahçesi'nin bulunduğu alan boşaltıldı. Bura inşa edilecek cazibe merkezi İnegöl'ün gerçek manada gelişmesi bakımından en büyük projelerin başında gelmektedir. İnegöl'ün bir çekim noktasına, buluşma alanına, etkileyici bir kent meydanına, hem alışverişe, hem eğlenmeye vakit ayırabileceği bir cazibe merkezine acil ihtiyacı vardır. Cazibe merkezi projemiz bu ihtiyaca fazlası ile cevap verecektir. Proje için İnegöl Belediye'nin hazırladığı alan 59 bin metre karedir. Yeşil alan, kavşak, otopark ve yolları da dikkate aldığımızda, 72 bin metre karelik alan projelendirerek düzenlendi. Projemizin 22 bin 700 metre karelik bölümü zemin inşaat alanıdır. Merkezin çevresini ring yolu, servis ve ulaşım imkanları ile düzenledik. Bu düzenleme sürekli ve sağlıklı trafik sirkülasyonunu sağlayacaktır. Yapılaşmanın etrafında yolla bütün tasarlanan 600 araçlık açık otoparkla birlikte, 11 Bin 960 m2' büyüklüğündeki zemine de 390 adet araç kapasiteli otopark planlıyoruz. Yapıların etrafında modern peyzaj uygulamaları, su oyunları, yeşillendirme ve bol ağaçlandırma dikkat çekecektir. 8 adet sinema salonu, bowling ve fitness salonları tasarladık. Bu bölümde ayrıca kafe, lokanta ve restoranlar yer alacaktır. Mescit ve bakım odasına kadar bir merkez de olması gereken her şeyi düşündük. Bütün bu alanların kontrol ve işletilmesi, işletmeci firmaya ait olacaktır. Büyük bir alışveriş merkezi, yapı marketi, teknoloji marketi ve birbirinden bağımsız 60 ayrı dükkanı ile halkımızı alışverişe çeken cazibe merkezimiz, kültür ve sanat donatı alanları ile de gençliğimizi burada zaman geçirmeye teşvik edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından cazibe merkezinin temeline ilk harç konuldu.

İNEGÖL'E MODERN CAZİBE MERKEZİ
İNEGÖL'E MODERN CAZİBE MERKEZİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 17:29:05
Güncelleme :10 Temmuz 2010 Cumartesi 18:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?