3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İnegöllü sanayicilerin seçim günü

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO) meclis ve meslek komiteleri üyelerinin belirlendiği seçim yapıldı.

Yaklaşık bin kişinin oy kullandığı seçimlerde, İTSO'da 4 yıl süreyle görev yapacak olan meclis üyeleri ve meslek komitesi üyeleri belirlendi. Toplam 20 meslek grubunun bulunduğu İTSO'da, sadece 12 ve 20. grupta çift listeyle seçime gidildi. İTSO'nun meclis üyesi sayısı da 41'den 48 kişiye çıkarıldı.

Meslek komitelerinde görev yapacak olan 110 kişinin de belirlendiği seçimleri değerlendiren İTSO Başkanı Metin Anıl, birlik ve beraberlik içinde bir seçim gerçekleştirdiklerini belirtti.

4 yıl önce yapılan seçimlerde tüm meslek gruplarında iki liste yarıştığı için zorlu bir seçim yaşandığını hatırlatan Anıl, "Aynı şeyleri tekrar yaşamamak için bu defa seçim öncesinde bir araya gelerek ortak adaylar çıkarmaya karar verdik. İki grubumuz dışında diğer tüm gruplarda tek listeyle seçim yaptık. 48 meclis üyesi gelecek hafta toplanarak Meclis Başkanlık Divanı'nı, Yönetim Kurulu'nu, Disiplin Kurulu ile TOBB delegelerini belirleyecek. İTSO olarak Türkiye'ye örnek olacak bir açılımı gerçekleştirmiş olduk. Tüm odaların bizim gibi ortak akılla hareket etmesini temenni ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 16:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?