4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İnegölspor'a sahip çıktı

Abdullah Ezim başkanlığındaki yönetimin istifası ile sahipsiz kalan ve üst üste iki olağanüstü genel kurulun yapılamaması yüzünden kapanma noktasına gelen İnegölspor'a Belediye Başkanı Alinur Aktaş sahip çıktı.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Aktaş, yönetim listesi için düğmeye bastığını açıklarken, yöneticilerin, kişi ve kuruluşların kulüpten alacaklarından feragat etmelerini istedi. Aktaş, yeni bir oluşum için görüşmelere başlayacağını, ancak kulüpten alacağı olanların bu alacaklarından feragat etmesi gerektiğini söyledi. İnegölspor ile alakalı düşüncelerini katıldığı genel kurulda net bir şekilde anlattığını kaydeden Başkan Aktaş, "1984 yılında kurulan İnegölspor liglere katıldığı ilk sezon şampiyon olarak ikinci lige çıkmış, 25 yıldan beri Türkiye profesyonel liglerinde İnegölü başarıyla temsil etmiştir.

Şu an geldiği noktaya hepimiz şahidiz. Bu duruma neden düşüldüğünü, kimler düşürdüğünü sorgulamadan, İnegölspor'un köfte gibi, mobilya gibi, Oylat gibi İnegöl'ün bir markası, değeri olduğuna, aynı zamanda sportif bir aktivite olduğuna inanarak, belediye olarak, işadamları olarak hep yanında olmaya, destek olmaya çalıştık. Çok şeyler söylendi. Seçimlere 6 gün kala kongre kararı alındı, seçimden iki gün sonra istifa edildi. Kamuoyu bunları değerlendirecektir. İnegölspor sadece belediye başkanına hapsedilecek iş değildir. Bu noktada, bu şehrin bir markası olduğuna, bir değeri olduğuna inanıyorsak, herkes bu işe sahip çıkmalıdır. Özellikle şahsımın ismi burada çok konuşuldu. İlginçtir borçlar bir milyon 400 bin olduktan sonra konuşulmaya başlardı. 3-4 yıl önce Beşiktaş'la, Kocaelispor ile oynadığımız zamanlarda, Bank Asya Birinci Liginin kapısından son anda dönerken neden konuşulmadı?

Ben gerçekten gelinen durumu tarif etmekte zorlanıyorum. Herkes külahını önüne koyacak, İnegölspor'u gerçekten seviyorsa, İnegölspor'un bu şehir için iyi bir spor aktivitesi, tanıtım aracı olduğuna inanıyorsa üzerine düşeni yapması gerekiyor. Genel kurulun ardından Kulüp Müdürümüz Fikret Aygün'e rapor hazırlattım. Kendim inceledikten sonra Milletvekilimiz ve İlçe Başkanımız ile birlikte iki ayrı toplantıda inceledik. İnegölspor doğru, belediyenin tekelinden kurtarılması gerekir. Bu işin belediye ile olduğu gibi başka kurumlarla da olacağını düşünüyorum. Bu taşın altına herkes elini sokacak ve İnegölspor'u önce kalan maçlarını nasıl kazanıp ekstra play-of'a çıkarırız, ondan sonra nasıl iki maçı kazanıp ikinci lige çıkarızın hesabını yapmalıyız. Hafta başından itibaren yoğun görüşmelerim olacak. Bu görüşmelerin neticelerini ilçe halkıyla paylaşacağız. Asla geçmişte artısıyla eksisiyle bir ne yaptı, ne etti boyutunda değilim. Kim ne yaptıysa Allah hepsinden razı olsun. Geldiğimiz noktada artık ağlanma, dövünme, bağrışma çağrışma zamanı değil, birlik beraberlik zamanıdır" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, "Her spor kulübünün grafiğine baktığımızda inişli, çıkışlı dönemleri olmuştur. İnegölspor Türkiye'de futbol anlamında, altyapı anlamında, Süper lige futbolcu yetiştirme anlamında bir markadır. Bu kulübün iki sezondur iniş döneminde olduğunu görüyoruz. Ortada da başarısızlık olduğunu kabul etmemiz lazım. Eğer başarı olsaydı İnegölspor başarılı olmaya, kasasında para olmaya devam ederdi. Onursal Başkanımız Alinur Aktaş kulübün kasasında para ve ikinci ligde olan bir kulüp bıraktı. Dedik ki, İnegölspor'a İnegöl'ün her kesimin destek vermesine, sivilleşmesine öncülük olsun diye çekildik. Buyurun yapın dendi ama ortada müthiş bir başarısızlık var. Sebeplerini, kimler bu hale getirdi söylemiyorum. İnegölspor çok kötü bir dönemden geçiyor. Gazeteleri okuduğum zaman, İnegölspor'a talip çıkması haberlerine üzülüyorum. Bekliyoruz ki, geçmişte İnegölspor'u bazı siyasi amaçlarına kullanmak adına sahip çıkma görüntüsü vermiş olanlar şimdi sahiplensinler. Acaba bu fotoğrafı verenler, bu şekilde söylemlerde bulunanlar sahip çıksınlar, tam sahip çıkılma zamanıdır.

İyi gününde herkes sahip çıkar. Bu kötü gününde, zamanında siyasi mesajlar veren arkadaşlar buyursunlar talip olsunlar. Ama böyle bir harekette maalesef görmüyoruz. Şunu herkes bilsin ki, AK Parti İnegölspor'u hiçbir zaman siyaset malzemesi görmemiş, siyaset için ilgilenmemiş tek partidir. Geçmişte böyle hatalar yapılmıştır ama o hataları yapanlar kendileri telaffuz ettiler. AK Parti hiçbir zaman siyasi ve şahsi amaçlarımıza alet edelim, çıkarlarımız için sahip çıkalım fotoğrafı vermemiştir. Bugün görüyoruz ki, İnegölspor'a sahip çıkmak yine bize kaldı. Gönül isterdi ki İnegölspor'a sahip çıkmak bize bırakmasaydılar. Bağıranlar, çağıranlar, bu işin reklamını yapanlar İnegölspor'a sahip çıksalardı, bizde dışarıdan destek verseydik. O görünen o ki, İnegöspor yine bize kaldı, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a kaldı. İnegöl'ün hiçbir konusundan geri kaçamayız. Spordan siyasete, eğitimden ticarete İnegöl'ün ne derdi varsa ilgi göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 12:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?