4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İnekler podyuma çıktı

İNEKLER PODYUMA ÇIKTI

Bursa'da bu yıl sekizincisi düzenlenen 'damızlık inek yarışması' renkli görüntülere sahne oldu. İnekler sakin sakin podyuma çıkarak birinci gelmek için yarışırken, sahipleri büyük heyecan yaşadı.

Bursa TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen inek güzellik yarışması büyük ilgi gördü. Bursa'nın değişik yerlerinden getirilen inekler birinci seçilebilmek için yarıştı. Almanya Genetik Merkezi Düve Seçimi Sorumlusu Lambert Weinberg'in hakemliğini yaptığı yarışmaya fuara gelenler büyük ilgi gösterdi. Toplam 78 damızlık inek, birinci, ikinci, üçüncü ve üstü laktasyon olmak üzere 4 kategoride yarıştı. Kategorilerinde birinci gelen ineklere bin TL, ikinci gelenlere ise 500 TL para ödülü ve kupa verildi.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Anıl, Türkiye'nin yurt dışına kırmızı et ihraç edemediğini, bunun sığır yetiştiricileri açısından olumsuz bir durum olduğunu söyledi. Anıl, "Hayvani ürünler protein değeri taşıdığı için bütün dünyada hayvancılık önemli bir faaliyet. Türkiye damızlık düve ithal edemiyor. Türkiye bir spermayı ne kadar üretiyor, ne kadar arkasında duruyor ve hangi ülkelere ihraç ediyor? Onu da edemiyor. Sütün çok olduğu zaman süt fiyatları aşağı indiriliyor. Ancak burada bir suçlu varsa o da üreticidir. Bu ülke iyiyi hak ediyor. Biz sığır yetiştiricileri olarak sorumluluğumuzu biliyoruz. Çiftçi kazanırsa Türkiye de kazanır" dedi.

İNEKLER PODYUMA ÇIKTI
İNEKLER PODYUMA ÇIKTI
İNEKLER PODYUMA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 14:14:00
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 15:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?