7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

İngilizlerin Bursa'ya olan ilgiyi artırdı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Osmanlı döneminde ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında Bursa'nın dünyada daha çok bilindiğine dikkat çekerek, "Yaptığımız yatırımlarla buna yeniden ulaşacağız, Türkiye denilince akıllara Bursa gelecek" dedi. 

Olay TV'de yayınlanan Ekopolitik programına konuk olan ve Bursa'nın değişimindeki hedeflerini dile getiren Başkan Şahin, vatandaşların yönelttikleri soruları da cevaplandırdı. Şahin, ticari hayatta olduğu gibi kentlerinde pazarlama ile dünya gündemine çıkartılabileceğini belirterek, bunun da kabul gören bir marka ile gerçekleşebileceğini vurguladı. Başkan Şahin, seçim beyannamesinde yer alan "Hedefimiz ulusal ve uluslararası alanda daha itibarlı marka bir kent Bursa" şeklindeki iddiayı Bursalıların gözlerini boyamak ve seçim kazanmak için söylemediklerini, 5 yılda gerçekleştirdikleri yatırımların bunun bir yansıması olduğunu kaydetti. 

Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında Bursa adının dünyada daha fazla bilindiğinin altını çizen Şahin, "Tarihi ve kültürel mirası, doğal güzellikleri ile Bursa, birçok kentin ayrı ayrı sahip olduğu özelliklerin neredeyse tamamını içinde barındırıyor. Bursa, alternatif turizm türlerinin en çok yaşandığı illerin başında geliyor. Tarihte her dönemde cazibe merkezi olmuş bir şehir. Ama ne bugünkü ne geçmişteki potansiyelini değerlendiremiyoruz. İşte en çarpıcı rakam. Bursa'nın ülke turizminden aldığı pay yüzde 1,5 seviyesinde. Dünyanın imrenerek baktığı, Hıristiyan dünyası için bile öneme sahip bir Uludağ'ı yılda 2-3 ay değerlendiriyorsak, dünya ile çağdaş ulaşımınız yoksa, tarihi değerlerinizi yaşatamıyorsak, doğal ve kültürel miraslarınızı iyi anlatamıyorsak, deniziniz olduğu halde bundan yararlanamıyorsak, Türkiye'nin en çok ihracat yapan ikinci kenti olmanıza rağmen bir kongre merkezine bile sahip değilsek marka kent olamazsınız. Yurt dışında tatil yapan yabancılara 'Türkiye'de nerede tatil yapmak istersiniz?' diye sorulduğunda yüzde kaçı Bursa diyebiliyor? Ama şükürler olsun bugün hedeflerimizde yol almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. 

Kraliçe Elizabeth'in gelişinin Bursa'ya gelen İngiliz turistlerin sayısını artırdığının altını çizen Şahin, hızlı feribot seferlerinin başlamasıyla seyahat acentelerinin İstanbul'a gelen turistlerin programlarına Bursa'yı da aldıklarına dikkat çekti. İngiltere'de yapılan araştırmada Bursa'nın bugün dünyanın en hızlı gelişen 100 kenti arasında yer aldığını hatırlatan Şahin, "Hemşehrilerimizin desteği ile tarihi mirasıyla bütünleşmiş bir dünya kenti Bursa'ya ulaşacağız. Özellikle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi hizmete açıldığında dünyada kongre turizminin yapıldığı illerin arasına girmemiz bile Bursa'ya önemli bir değer kazandıracaktır. Nasıl Fransa denilince aklılarla Paris, İspanya denilince Madrid, İtalya denilince Roma geliyor. Hanlar bölgesi ve teleferik projelerini de hayata geçirdiğimizde dünyada Türkiye denilince akla İstanbul gibi Bursa'da gelecek" şeklinde konuştu. 

Şahin, programda vatandaşların hafif raylı sistemin diğer etapları hakkındaki sorularına, "BursaRay'ı etap etap Bursa'ya yayacağız" şeklinde cevap verdi. Şahin, vatandaşların ana arterlere yapılan kavşakların trafiği rahatlatmasıyla ilgili teşekkürlerini ilettiği programda, şehir içinde trafikte belli saatlerde yaşanan sıkıntılarında giderilmesine yönelik çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 15:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?