4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

İnşaat molozlarını döküyorlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Doğu Yakın Çevre yolunda bazı kesimleri genişletme çalışmaları, moloz dökmek için yer arayanların mekanı oldu.

Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı Şirinevler Mahallesinde yolun kenarını genişletme için dolgu malzemesi koymak üzere açınca, etraftaki başta kaçak inşaat yıkım artıkları olmak üzere yüzlerce kamyonet moloz, bu mekana döküldü.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri yetkilileri, bu alanda asfaltın altına bu molozların dolgu malzemesi olarak kullanılmalarının mümkün olmadığını belirterek, "Bu malzemelerin hepsi farklılık gösteriyor. Kimi kırık asfaltını getirmiş, kimisi tuğlaları bunları ezip üzerine asfalt döküleceğini düşünmüşler. Ancak çok kısa sürede bölgenin molozlarla dolması bizi şaşırttı. Yıldırım ve Nilüfer Bölgesinde büyükşehir belediyesinin belirlediği moloz dökme alanlarına çok cüzi ücretlerle döküm yapma imkanı var iken, bu şekilde yol kenarına molozların dökülmesi gerçekten şehrimize yakışmayan manzaraların ortaya çıkmasına yol açtı" diye konuştular.

Diğer taraftan Yunuseli Mahallesinde yeni yol açılan bölgelere de vatandaşların boş alanlara rast gele inşaat hafriyatı ve sanayi tipi petrol türevli çöpler dökmeleri imarlı ev yapan bölgedeki birçok vatandaşı rahatsız ediyor. Bölge sakinlerinden Tevfik Topaç, Yunuselindeki birçok alanın moloz bölgesi haline geldiğini söyledi. Zabıtanın bölgede gece gündüz nöbet tutarak açık alanlara gece gizlice boca edilen pisliklerin önüne geçmesi gerektiğini belirten Topaç, yetkilileri de göreve davet etti.

Bu arada Nilüfer ilçesine bağlı Alattin Mahallesinde de muhtar ve çevre halkı başka bölgelerden birinci sınıf tarım arazisi olarak tescillenen alanlara getirilen kalitesiz hafriyat topraklarından şikayet ediyor. Mahalle Muhtarı Cem Mert, verimli tarım arazilerinin birkaç kilometre yakın yere hafriyat dökmeye çalışan müteahhitlere kurban edilmemesini istedi. Mert, ağır tonajlı kamyonların bozduğu Adalet Sokak'ta belediyenin yolları yeniden asfaltlamasını istedi.  Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı da çevre yolunda zabıtanın nöbet tutmasını isterken, bölgeye moloz döktüğü tespit edilenlere de ağır para cezaları uygulanacağını duyurdu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 16:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?