2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

İnternetten alışverişlere dikkat

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞLERE DİKKAT

Bursa Tüketiciler Derneği Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, internet üzerinden yapılan alışverişlerde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, ‘Tüketicileri Koruma Haftası’ dolayısıyla doğru tüketimi hedef alan bir toplantı düzenledi. Kadın Meclisi Hukuk Çalışma Grubu Temsilcisi İlknur Kutucu, kadınların daha bilinçli birer tüketici olmaları için bu tür bir toplantı düzenlediklerini söyledi. Merinos AKKM'de yapılan toplantıya TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Yılmaz, internet üzerinden yapılan alışverişlerde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

İnternetin ışıltılı dünyasına kapılarak alınan ürünlerde bazen hüsran yaşandığını ifade eden Yılmaz, tüketicilere, satın alacakları mal ve hizmetlerle ilgili bilgileri içeren yazılı onayı almadan sözleşme imzalamamalarını tavsiye etti. Son dönemde tur şirketleri tarafından düzenlenen ‘paket turlar’ hakkında çok sayıda şikayet aldıklarını vurgulayan Yılmaz, “Paket turlara katılanlar, gittikleri otelin söylenen otel olmadığı veya ziyaret etmeleri gereken yerlerin sayısının azaltıldığı yönünde şikayetlerde bulunuyor. Vatandaşlarımız paket turlara katılırken mutlaka broşürlerden almalıdırlar. Çünkü broşür, tur sahibi için bağlayıcıdır. İleride herhangi bir sorunda tüketicinin elinde bir kanıttır” diye konuştu.

İnsanların alışverişteki hukuki haklarını öğrenmeleri gerektiğine işaret eden Yılmaz, dinleyicilerin sorularını cevapladı.

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞLERE DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 15:57:05
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 19:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?