2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

İntihar eden muhtara son uğurlama

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünde, akli dengesi bozuk kişilerin aza seçilmesi üzerine bunalıma girerek intihar eden muhtar, gözyaşları içinde toprağa verildi. 

Köylülerin kendisine tepki olarak delileri aza seçmesi üzerine bunalıma girip, daha önce de intihara teşebbüs eden köy muhtarı Emin Tektaş, dün köy konağında iple kendisini asarak intihar etti. 45 yaşındaki 2 çocuk babası muhtar Emin Tektaş'ın naaşı, İznik Devlet Hastanesi morgundan sabah saatlerinde yakınları tarafından alınarak Müşküle köyüne getirildi. Tektaş'ın cenazesinin evine getirilmesi sırasında, ailesinin feryatları yürekleri parçaladı. Bin kişiye yakın seveni de tabutu başında hazır bulundu. 

Jandarmanın geniş güvenlik tedbirleri aldığı cenazede gözyaşı ve sükunet hakimdi. Bir dönem CHP Bursa İl Başkan Yardımcılığı da yapan muhtar Emin Tektaş, öğle namazının ardından köy mezarlığında kılınan cenaze namazını müteakip ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Cenazeye Kaymakam Hüseyin Avcı, İl Genel Meclisi üyeleri, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, CHP Bursa il yöneticileri katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 16:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?