6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İpek Han cazibe merkezi

ESKİ İPEK HAN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında Hanlar Bölgesi’nde yer alan Eski İpek Han’la ilgili de çalışma başlatıyor.

Eski İpek Han esnafıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ortaya çıkardıkları tarihi eserlerin korunması konusunda esnafa önemli görevler düştüğünü söyledi.

Başkan Altepe, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Platformu İcra Kurulu üyeleri ve han esnafıyla Eski İpek Han’da bir araya geldi. Başkan Altepe, Kent Konseyi Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala ile Büyükşehir Belediyesi Projeler Koordinatörü Aziz Elbas’ın da katıldığı toplantıda, tarihi hanın eksikliklerinin giderilmesi noktasında esnafın taleplerini dinledi. Özellikle hanlar bölgesinde 40’ın üzerinde projenin hayata geçirildiğini ve proje çalışmalarının halen sürdüğünü hatırlatan Başkan Altepe, “Amacımız hanlar bölgesine kalite getirmek. Yıkık dökük dükkanları, birinci sınıf mekan haline getirdik ancak orada yine de düzensizlik var. Mekanla birlikte ürünlere de kalite gelmeli. Çarşı içinde birçok dükkanın dış cephelerini düzenledik. 400-500 yıllık tarihi duvarları ortaya çıkardık. Ancak tarihi mekanların duvarlarına pijama, çamaşır asıldığını görüyoruz. Bu konuda esnafa önemli sorumluluklar düşüyor. Hem bu eserlere sahip çıkılmalı hem de esnafın eğitimine önem verilmeli. Gelen yabancı konukları ilk karşılayanlar hanlar bölgesi esnafı. Sizler yabancılara karşı tüm Bursa’yı temsil ediyorsunuz. O nedenle hitap şeklinizden, ürünlerinize kadar her şey kaliteli olmalı” diye konuştu.

Ulucami ve Hanlar Bölgesi’nin Bursa’nın vitrini olduğunu ve bu vitrini en güzel şekilde süslemek için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Bu bölge en konforlu alışverişin yapılacağı yer olacak. Bölgeyi bir bütün olarak ele aldık. Cumhuriyet Caddesi’nde cephe düzenleme çalışları başlayacak ve cadde araç trafiğine kapatılacak. Üç tane tramvayımız hazır. İstanbul’da bakımları yapılıyor. Halkımız yaya olarak geldiği bölgede tüm hanların güzelliklerini görecek, buralarda alışverişini yapacak. Kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Buradaki büyük değişimi 2 yıl içinde göreceksiniz. Ancak bu değişime esnafın da olumlu yönde ayak uydurması gerekiyor” dedi.

Başkan Recep Altepe, Eski İpek Han esnafının yaşadığı sorunların çözülmesi için de gerekenin yapılacağını belirtti. Geçtiğimiz dönemde Eski İpek Han’la ilgili proje çalışmalarına başladıklarını ve Anıtlar Kurulu’ndan onay çıkmasının ardından işe girişeceklerini dile getiren Başkan Altepe, çatının yeniden elden geçirileceğini, avlu ve dış cephe düzenlemesinin ardından hanın yeni bir cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti.

ESKİ İPEK HAN CAZİBE MERKEZİ OLACAK
ESKİ İPEK HAN CAZİBE MERKEZİ OLACAK
ESKİ İPEK HAN CAZİBE MERKEZİ OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 14:42:01
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 19:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?