3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İpek Yolu Film Festivali başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek '2. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali', yarın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı açılış töreniyle başlıyor. 

Bursa'da 7 - 13 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlere birbirinden farklı filmleri izleme keyfini yaşatacak olan 'II. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nde, dünyanın çeşitli ülkelerinden ilk uzun metrajlı filmini çeken 11 yönetmenin filmleri de beğeniye sunulacak. Ödüllü filmlerin ve özel gösterimlerin yanı sıra sergiler ve atölye çalışmalarıyla da dikkat çeken festivalde, bu yıl ilk kez 'Ulusal Altın Karagöz Kısa Film' ve 'Ulusal Altın Karagöz Belgesel Film' yarışmaları yapılacak. Festival bünyesinde açılan ve sinemanın ustaları Halil Ergün, Pelin Batu, Ali Özgentürk ve Uğur İçbak gibi isimlerin ders vereceği ücretsiz sinema kursları da sinemaya gönül veren 118 kişinin ufkunu açacak. Sinema sanatına 50 yılını veren yıldız oyuncu Fatma Girik'in 'Ahmet Vefik Paşa Onur Ödülü' ile ödüllendirileceği festival, Bursa'da bir hafta boyunca 'yedinci sanat' sinemayı tutkunlarıyla buluşturacak. Festivalde, Türkiye'de ilk kez işitme ve görme engelliler özel bir teknikle 'Babam ve Oğlum' filmini izleyecek. 

Bu arada Bakan Günay, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Balibey Hanı'nın inşaatlarında da incelemelerde bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 15:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?