1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

İpek Yolu Film Festivali'nde final gecesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin dünya sinemasının seçkin örneklerini biraraya getirdiği ve çoğu Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşan 40 filmden oluşan İpek Yolu Film Festivali, kapanış töreniyle sona erdi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, sunuculuğunu Pelin Batu'nun yaptığı Tayyare Kültür Merkezi'ndeki kapanış töreninde, İpek Yolu Film Festivali'nin 2.5 yıllık görev süresi içinde gerçekleştirdikleri ilklerden biri olduğunu belirterek, "Bursa, her alanda Türkiye'nin parlayan bir yıldızı olacak" dedi. Aynı zamanda İpek Yolu Film Festivali'nin Onursal Başkanı olan Hikmet Şahin, ilk kez düzenlenmesine rağmen festivalin büyük ilgi gördüğünü gelecek yıllarda Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin tamamlanmasıyla yeni etkinliklerin bin 800 kişilik salonda yapılacağının müjdesini verdi. Festival kapsamında 20 ülkeden 150 seçkin konuğu Bursa'da ağırladıklarını söyleyen Şahin, "Gösterime giren 40 filmin yanı sıra ücretsiz sinema kursları, söyleşiler ve sergilerle festivalin Bursalılara sinema şöleni yaşattığına inanıyorum. Değişik uygarlıkların buluştuğu bu festival gelecek yıl çok daha güzel olacak" diye konuştu.
 
Festival Başkanı Burçak Evren de, Türk sinemasına yeni bir soluk katan, Bursa'nın kültür ve sanatının da yükselmesine katkıda bulunan bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür etti. 

Gecede Başkan Şahin seyircilerin oylarıyla seçilen 'Halk Jürisi Ödülü'nü kazanan filmi açıklarken, salonda büyük heyecan yaşandı. Şahin, zarfı açtığında seyircilerin en çok oyunu alan Hırvatistan yapımı 'Seni Seviyorum' filminin Halk Jürisi Ödülü'ne layık görüldüğünü açıkladı. Şahin, Halk Jürisi Ödülü'nü filmin oyuncusu İvana Rosciç'e verdi. Kürsüde Türkçe konuşan Rosciç'i seyirciler ayakta alkışladı. Diğer yandan kadınların yaşadığı adaletsizlikleri anlatan Hindistan-Kanada ortak yapımı 'Su' filmi ise Sinema Yazarları Ödülü'ne layık görüldü. Filmin ödülünü Festival Başkanı Burçak Evren, Türk asıllı Kanadalı film yapımcısı Eylem Kaftan'a verdi.
 
İpek Yolu Film Festivali'nde sinema atölyesi çalışmalarına katılan 5 Marmara Üniversitesi TV-Sinema Bölümü öğrencisinin hazırladığı Bursa belgeseli beğeniyle izlendi. Genç sinemacılara ödülleri Marmara Üniversitesi TV-Sinema Bölümü Başkanı Bülent Vardar tarafından verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 11:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?