3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İpek Yolu'nda gala rüzgarı

İPEK YOLU FİLM FESTİVALİ'NDE GALA HEYECANI

'4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali' kapsamında sinemaseverlerle buluşan, '11'e 10 Kala' ve 'Kampüste Çıplak Ayaklar' filmlerinin gösterimleri, yönetmen ve oyuncularının katılımıyla Bursa'da yapıldı.

San Sebastian Film Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden bol ödüllü '11'e 10 kala' filminin yönetmeni Pelin Esmer ile oyuncu ve yönetmen Cansel Elçin ile ilk uzun metraj film denemesi 'Kampüste Çıplak Ayaklar' filminin oyuncuları Ezgi Asaroğlu, Ahmet Olgun Sünear, Türkü Hazer ve Emrah Akduman da galaya katıldı.

Filmlerinin Bursa'da uluslararası bir festivalde gösterilmesinin heyecanını yaşadıklarını belirten oyuncular, genç ve yetenekli bir kadronun yer aldığı 'Kampüste Çıplak Ayaklar' filminin çekimlerinde çok keyifli anlar yaşadıklarını ve sağlam dostluklar kurduklarını belirtti. Genç oyuncular, filmin gördüğü ilgiden memnun olduklarını da söyleyerek Bursa'nın sanata çok değer veren bir kent olduğunu vurguladı.

 

"OYUNCULUĞU DA YÖNETMENLİĞİ DE SEVİYORUM"

'Kampüste Çıplak Ayaklar' filminin yönetmeni Cansel Elçin, "İlk filmimin Bursa'da böyle uluslararası bir festivalde seyirciyle buluşması benim için onur verici bir durum" dedi. Oyunculukta başarısını kanıtlayan Elçin, filminin hazırlık döneminde herhangi bir endişe yaşamadığını belirterek çekimlerin kendisi için de çok keyifli geçtiğini ifade etti. Hindistan, Fransa Alpleri ve Türkiye'deki bir üniversitede çekilen filmin hazırlık döneminde zaman zaman yorucu anlar yaşadıklarını da sözlerine ekleyen

Elçin, yönetmenliği de oyunculuk kadar sevdiğine dikkat çekerek, "Oyuncu olarak yönetmenlik yapınca mesleğimle ilgili çok daha fazla şey öğrendim. Oyunculuğu da yönetmenliği de seviyorum. İleride yönetmenlik ve yapımcılık deneyimlerimle oyunculuk yapmanın nasıl olacağını merak ediyorum" diye konuştu. Elçin, yeni dönemde yeni projelerle sevenlerinin karşısına çıkacağını sözlerine ekledi.

 

"BURSA ANTALYA'YA RAKİP OLACAK"

'Deli Deli Olma' filminin oyuncularından Bursalı sanatçı Halil Kumova da galaya gelerek genç meslektaşlarına destek verdi. Kumova, Bursa'da kapsamlı bir film festivalinin yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Bursa'nın kaliteli bir festivale ev sahipliği yaptığını belirten Kumova, "Bursa, bu şekilde giderse Antalya'daki Altın Portakal Film Festivali'ne rakip olacak konumda" dedi. Bursa'nın 1970-1980 yılları arasında sinema ve tiyatroya çok değerli isimler yetiştirdiğini de belirten Kumova,

"Ahmet Uğurlu, Mustafa Uğurlu, Bora Özkula, Erkan Can, Zafer Algöz, Ali Sürmeli ve hatta Fatih Ürek o dönemlerde yetişen sanatçılardan. Bursa, tipik bir Anadolu kenti. Buraya her gelişimde çok güzel bir sevgiyle karşılanıyorum. O sıcaklık her zaman kendisini hissettiriyor. Bursa sanatçısına sahip çıkıyor ama sanata sahip çıkamıyor. 'Bursa'da sanat yapacağım' diyene tuhaf bakılıyor" şeklinde konuştu.

Galanın ardından, sanatçılar ve sinemaseverler Korupark Sinemaları'nda gerçekleştirilen gösterimlere katılarak filmleri izledi.

İPEK YOLU FİLM FESTİVALİ'NDE GALA HEYECANI
İPEK YOLU FİLM FESTİVALİ'NDE GALA HEYECANI
İPEK YOLU FİLM FESTİVALİ'NDE GALA HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 15:48:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 16:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?