3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İpek Yolu'nda yarışma heyecanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İpek Yolu Film Festivale bu yıl 7-13 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Geçen yıl ücretsiz kurslarla genç sinemacıların eğitildiği festival, bu sene de ulusal kısa ve belgesel film yarışmaları ile son yıllarda yıldızı parlayan Türk sinemasının gelişimine katkıda bulunacak. Belgesel ve kısa film yapımını özendirmek, gelişmesine katkıda bulunmak, yeni sinemacıları desteklemek, onların sinema sektörü ile bütünleşmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Belgesel Film Yarışması’na 1 Aralık 2006 tarihinden sonra hazırlanmış olan yapımlar katılabilecek.

Canlandırma, kurmaca, deneysel gibi kategorilerin ve konu sınırlandırmasının olmadığı Ulusal Kısa Film Yarışması’na katılacak filmlerin süresinin 20 dakikayı geçmemesi ve Mini DV, Betacam SP, High Definition ve DVD ile çekilmiş ya da bu formatlara aktarılmış olması gerekiyor. Yarışmada, Türkiye’de festivaller kapsamında düzenlenen kısa film yarışmalarındaki en yüksek para ödülü veriliyor. Yarışmada seçilen en iyi film 8 bin YTL para ödülü ve Altın Karagöz-Hacivat Heykeli’nin sahibi olacak. Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda ise en iyi filme 5 bin YTL para ödülü verilecek.

2. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali kapsamında Ulusal Kısa Film Yarışması’na ve Ulusal Belgesel Film Yarışması’na katılmak isteyen sinemacıların "ipekyolufilmfest.com" adresinden edinecekleri başvuru formlarını doldurarak, filmleriyle birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A. Ş ya da Sinematürk Dergisi’ne 20 Ekim 2007 tarihine kadar teslim etmeleri gerekiyor.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 13:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?