6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

İplik çetesine 5 yıldızlı otelde baskın

SAHTE İPLİK ÇETESİNE 5 YILDIZLI OTELDE BASKIN

Bursa'da kendilerini Suriyeli işadamı olarak tanıtıp ucuz iplik vaadiyle kandırdıkları işadamlarını lüks otellerde dolandıran 3 kişilik şebeke polis tarafından çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Hatay'dan Bursa'ya gelen Ayhan K. (37), Selahattin Y. (55), Fuat D. (38), lüks otolar kiralayıp 5 yıldızlı otellerde kalarak kendilerine Suriyeli işadamı süsü verdi. Daha sonra randevu aldıkları Bursa'daki tekstilcilerle bu otellerde buluşan 3 dolandırıcı, "Suriye'den ucuz iplik getireceğiz" diyerek 6 işadamı ile anlaştı. 180 bin euro kaparo alan dolandırıcılar, daha sonra, "Biz bugün Suriye'ye geri döneceğiz. Odalarımızda eşyalarımızı hazırlarken siz de sözleşme ve senetleri yazmaya başlayın" diyerek işadamlarının yanlarından ayrıldı. Daha sonra asansöre binen dolandırıcılar, bir üst katta inerek arka kapıdan oteli terk etti.

SENET İMZALAYIP BOŞUNA BEKLEDİLER

Bir süre bekleyip Suriyeli işadamı sandıkları dolandırıcıları göremeyen 6 işadamının şikayeti üzerine harekete geçen polis, otellerin güvenlik kameralarını inceleyerek dolandırıcıların kimliğini tespit etti.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri 3 kişiyi yakalamak için Hatay'a gittiğinde aynı şahısların dolandırıcılık için tekrar Bursa'ya dönüş yaptığını öğrendi. Bunun üzerine 5 yıldızlı otellere pusu kuran sivil polis, Çekirge semtindeki 5 yıldızlı bir otelde yeni av arayan şebeke üyelerini gözaltına aldı. Ayhan K., Selahattin Y. ve Fuat D., sorgulamalarının ardından, "örgüt kurmak, örgüt kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 12:20:04
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 14:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?