3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

İplik fabrikasında yangın

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesine bağlı Demirtaş Beldesi'ndeki bir fabrikada çıkan yangında 1 milyon YTL' lik iplik kül oldu. Yangın söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen itfaiye erleri zor anlar yaşadı. 

Edinilen bilgiye göre, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Mustafa ve Şahin Öner kardeşlere ait tekstil fabrikasında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Fabrikanın tatil olması sebebiyle alevler kısa sürede fabrikayı sardı. İdare binasında bulunan Şahin Öner, yangına komşu fabrikanın çalışanları ile birlikte müdahale etmek istediyse de başarılı olamadı. İhbar üzerine olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. 

İtfaiye yanan elyaf ve iplikleri su ile söndürmekte zorlanınca olay yerine takviye köpük getirtildi. 2 saat süren yangında dumandan etkilenen itfaiye erleri dışarıya çıkıp su ve ayran içti. Fabrika sahibi Şahin Öner, fabrikada olduğu sırada alevlerin aniden yükseldiğini, 1 milyon YTL' lik zarar meydana geldiğini belirtti. Jandarma yangınla alakalı soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 12:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?