5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

İran'dan 1 milyon turist

İran’ın önde gelen tur operatörleri, bu yıl Türkiye’ye 1 milyon turist getirmeyi hedefliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davetlisi olarak Türkiye’de bulunan İran’ın önde gelen tur operatörleri, Denizli, Konya, Antalya, Ankara’nın ardından Bursa’yı da ziyaret etti.

İranlı heyete, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesi’ni ziyaretinde eşlik eden Bursa Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Bursa’nın tarihi süzgecinden geçen, Asya ve Avrupa insanının bütünleşip kaynaştığı bir şehir olduğunu söyledi. Gedik, Bursa’yı, Türk-İslam medeniyetinin filizlerinin atıldığı bölge olarak tanımlarken, şehrin 17 ilçesiyle birlikte her köşesinin doğal ve tarihi güzelliklerle dolu olduğunu anlattı.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem de, Bursa’nın sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal değerlerin yanı sıra, Osmanlı İmparatorluğu’nun Başkenti olduğunu ifade ederek, "Yaz aylarında iklimin ılıman geçmesi, birçok meyve ve sebzenin çok ucuz ve bol olması, Bursa’ya tatil amaçlı gelen yerli ve yabancı turistlerin daha ekonomik şartlarda tatil yapmalarına imkan sağlıyor" dedi.

Erdem, geçen yıl İran’dan 500 bin turist geldiğini, bu yıl ise bu ülkeden 1 milyon turist beklendiğini belirterek, "Bursa’mızın sosyo- ekonomik yapısı, Türkiye’de örnek gösterilecek niteliktedir. Türkiye’nin en önemli otomotiv fabrikaları, Türkiye’nin en önemli tekstil fabrikaları ve en önemli sanayi kuruluşları kentimizde bulunmaktadır. Bursalı ve İranlı işadamları arasında son zamanlarda gelişen iş hacmi biz turizmcileri oldukça sevindirmektedir. Bu ekonomik işbirliğimizin yanı sıra, İran ve Türkiye arasında tarihten gelen kültürel birlikteliğimiz ve aynı coğrafya içinde bulunmamız, 2 ülkeyi birbirlerine yaklaştıran en önemli etkenlerdir. Aynı coğrafyada yaşayan ve ortak kültüre sahip olan bu 2 ülke insanlarının başta ekonomik ve turizm anlamında dayanışma içinde olmasının ilerisi için çok büyük faydalar sağlayacağı görüşündeyiz" şeklinde konuştu.

İranlı meslektaşlarının, Bursa’ya gönderecekleri grupları ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını dile getiren Erdem, her iki ülke adına yeni ve önemli açılımlar sağlayacak ortak çalışmalar içinde yer almak arzusu içinde olduklarını belirtti.

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Işık Uğurtuğ ise, kentte 5 bin yatak kapasitesiyle hizmet sunduklarını kaydederek, İranlı tur operatörlerinden, Antalya, İzmir gibi kentlerin dışında Anadolu’ya da çıkarma yapmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 17:05:24
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 11:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kahraman IP: 85.97.64.xxx Tarih : 8.05.2008 11:46:12

ben sizinle diyalok kurmak istiyom iranda iplik getirmeyi düşünüyom eyer bi haber verirseniz sevinirim saygılarımla mehmet kahraman